2013-08-04 05:17:05
Φωτογραφία για To γλυκό «cronut» κατακτά τη Νέα Υόρκη
Ένα νέο γλυκό έχει κάνει την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας ουρές από τα ξημερώματα έξω από το αρτοποιείο που το φτιάχνει. Πρόκειται για το «cronut», που είναι συνδυασμός του κρουασάν με το ντόνατ (εξ ου και το όνομά του) και διατίθεται όχι μόνο σε «αλμυρή» τιμή αλλά και με περιορισμό τεμαχίων.

To αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο του Ντομινίκ Ανσέλ λάνσαρε στο τέλος της άνοιξης το νέο του προϊόν, ένα γλυκό αρτοσκεύασμα που φτιάχνεται με ζύμη που μοιάζει με εκείνη του κρουασάν και λίγο με του ντόνατ, με γέμιση κρέμας και σε σχήμα δακτυλίου -που σερβίρεται με επικάλυψη.

Το ονόμασε για cronut και έγινε τεράστια επιτυχία -σε σημείο που, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι ουρές ξεκινούν να σχηματίζονται δύο ώρες πριν ανοίξει το μαγαζί (τα ξημερώματα). Ο Ανσέλ μάλιστα κατοχύρωσε το όνομα του νέου γλυκού ως trademark.

Τα cronut διατίθενται στη λιανική τιμή των πέντε δολαρίων (προ φόρου) και αποκλειστικά από το κατάστημα. Κάθε πελάτης που περιμένει στην ουρά μπορεί να αγοράσει μόνο δύο cronut, σύμφωνα με τους «κανονισμούς» του αρτοποιείου, τους οποίους δικαιολογεί (όπως και την τιμή) λέγοντας πως η κατασκευή τους είναι χρονοβόρος.

Φυσικά, παραλλαγές του νέου γλυκού με διαφορετικό όνομα έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη σε άλλα ζαχαροπλαστεία εντός και εκτός συνόρων.
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ