2013-08-04 13:29:07
Φωτογραφία για Υεμένη: «Φρούρια» οι πρεσβείες υπό τον φόβο της αλ Κάιντα
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης έχουν τεθεί σήμερα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκλεισαν για... προληπτικούς λόγους μετά την προειδοποίηση που εξέπεμψε η Ουάσιγκτον για πιθανές επιθέσεις από την αλ Κάιντα.

Περιμετρικά των πρεσβειών υπάρχει ισχυρή παρουσία τεθωρακισμένων, ενώ άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται από το πρωί οπλισμένοι στις εισόδους τους.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε άλλες διπλωματικές αποστολές στη Σανάα, οι οποίες όμως δεν έχουν προσδιορίσει εάν θα ανοίξουν σήμερα, μετά τη διήμερη αργία Παρασκευής – Σαββάτου.

«Είμαστε ήδη σε κατάσταση συναγερμού, έχουμε διπλασιάσει την επαγρύπνηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός.

Στα οδοφράγματα ασφαλείας, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές της εβδομάδας στις κυριότερες αρτηρίες της Σανάα, οι ένστολοι κάνουν τακτικούς ελέγχους, ιδίως στους δρόμους που έχουν πρόσβαση στις ξένες αποστολές.


Μετά την έκδοση παγκόσμιας ταξιδιωτικής οδηγίας από την Ουάσιγκτον την Παρασκευή υπό τον φόβο χτυπημάτων της αλ Κάιντα κυρίως στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κλείσουν 22 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ.

Ακολούθησαν ανάλογες ανακοινώσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, για διήμερο κλείσιμο, σήμερα και αύριο, των πρεσβειών τους στη Σανάα.

ΗΠΑ: Συνάντηση ανώτατου επιπέδου για θέματα εθνικής ασφάλειας

Οι επικεφαλής σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησαν το Σάββατο σύσκεψη για να συζητήσουν τις «πιθανές απειλές που υπάρχουν ή έρχονται από την αραβική χερσόνησο», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στη σύσκεψη κορυφής προήδρευσε η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου Σούζαν Ράις.

«Ο πρόεδρος λαμβάνει συχνές ενημερώσεις κατά την τελευταία εβδομάδα για όλες τις πτυχές της δυνητικής απειλής και της ετοιμότητα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ