2013-08-04 13:21:33
Φωτογραφία για Οδηγός για τις αλλαγές στο Λύκειο
Αναλυτικοί πίνακες

Το νέο σχολικό έτος έρχεται με πολλές αλλαγές για τα πρωτάκια του Λυκείου καθώς όπως όλα δείχνουν το νέο λύκειο θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2013-14. Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β και στη Γ λυκείου δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τις αλλαγές καθώς δεν τους αφορούν. Επειδή αντιλαμβανόμαστε την αγωνία πολλών γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει ετοιμάσαμε πλήρεις πίνακες που αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές που έρχονται.

Μαθητές της Α τάξης του λυκείου

Στην πρώτη τάξη θα υπάρχει κοινό πρόγραμμα μαθημάτων 35 ωρών για όλους τους μαθητές. Οι μαθητές εκτός από τα 14 υποχρεωτικά μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και ένα μάθημα επιλογής εκ των, εφαρμογές στην πληροφορική, διαχείριση φυσικών πόρων, έκφραση-πολιτισμός.

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Μαθητές της Β τάξης


Στη Β τάξη του λυκείου οι συνολικές ώρες των μαθημάτων παραμένουν 35 όπως και στην Α τάξη. Η σημαντική διαφορά τη Β τάξης από την Α είναι ότι πλέον οι μαθητές θα χωρίζονται σε δυο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών σπουδών και των θετικών σπουδών. Οι 30 ώρες των μαθημάτων θα είναι κοινές και οι 5 θα διαφέρουν ανάλογα με τα μαθήματα προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο κάθε μαθητής.

Το πρόγραμμα λοιπόν διαμορφώνεται ως εξής:

Μαθητές Γ τάξης

Οι μαθητές στη Γ τάξης θα διδάσκονται 12 ώρες μαθήματα κοινού κορμού για όλους και οι υπόλοιπες 20 ώρες θα κατανέμονται στα μαθήματα προσανατολισμού. Στη Γ λυκείου οι μαθητές θα χωρίζονται σε τρεις κύκλους και όχι σε δύο όπως στη Β. Εκτός από τους κύκλους των ανθρωπιστικών σπουδών και των θετικών επιστημών θα υπάρχει και ο κύκλος των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών.

1Σημείωση: Στα πεδία των οικονομικών-κοινωνικών επιστημών και των θετικών επιστημών οι μαθητές δε θα παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων άλλα τρία εξ αυτών ανάλογα με τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν

Για τον υπολογισμό των μορίων του κάθε υποψηφίου δεν θα παίζουν ρόλο μόνο τα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Συμβολή θα έχουν τόσο οι βαθμοί στην Α τάξη όσο και στη Β και τη Γ. Δεν έχει γνωστοποιηθεί το ποσοστό συμμετοχής κάθε εξέτασης στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού εισαγωγής.

Για τη διαμόρφωση του τελικού βαθμού κάθε τάξης θα συνυπολογίζονται και οι προφορικοί βαθμοί μετά όμως από προσαρμογή που θα υποστούν ως προς το γραπτό βαθμό.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ