2013-08-04 19:58:05
Φωτογραφία για Διακοπές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα μoτίβα
Διακοπές με κρουαζιερόπλοιο

Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν για αρκετό διάστημα σε ένα μέρος και είστε ανήσυχα πνεύματα και φιλοπερίεργα όντα, ακόμα και στις διακοπές σας, τότε υπάρχει και για εσάς τρόπος να περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά το καλοκαίρι σας!

Εδώ και αρκετά χρόνια πολλές είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες διοργανώνουν πολλοιήμερες διακοπές διασχίζοντας πόλεις, νησιά ακόμα και χώρες στο διάβα τους. Ο λόγος λοιπόν για τις ξακουστές διακοπές σε κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες διαμένουν σε καμπίνες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού κ βάση του προγράμματος που έχουν επιλέξει πραγματοποιούν επισκέψεις, ξεναγήσεις ακόμα και διανυκτερεύσεις στους προορισμούς τους.

Μέσα από το διαδίκτυο αλλά και μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων αναζητήστε το πακέτο που ταιριάζει στα γούστα σας και κάντε το γύρο του Αιγαίου, επισκεφτείτε την ιστορική Κωνσταντινούπολη, πάρτε το πρωινό σας στο περίφημο Κουσάντασι και απολαύστε απογευματινές περαντζάδες με θέα το ηλιοβασίλεμα στα ελληνικά νησιά.


Για τους τολμηρούς και όχι μόνο λοιπόν, αρπάξτε έστω και για μια φορά την ευκαιρία αυτή και εγγυημμένα θα αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Διακοπές με τρένο

Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε εδώ και λίγα χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους, μειώνοντας στο ελάχιστο τα όποια έξοδα. Έτσι, ως πρώτη προτίμηση έχουν τις διακοπές εντός των συνόρων. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που επιλέγουν συνειδητά να βρεθούν, έστω και για λίγες μέρες, σε μία ή περισσότερες χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να αλλάξουν παραστάσεις και να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες.

Με ένα εισιτήριο γυρίζεις την Ευρώπη!

Για τους τελευταίους, μια καλή πρόταση λόγω και των οικονομικών δυσκολιών, είναι το InterRail. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, με το οποίο έχουν συνδεθεί 30 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, FYROM, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Τουρκία).

Με ένα ενιαίο εισιτήριο, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί όποιες από τις παραπάνω χώρες επιθυμεί, χρησιμοποιώντας το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών. Το εισιτήριο απευθύνεται σε κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών, αλλά δεν ισχύει, εφόσον θέλεις να ταξιδέψεις στην χώρα από την οποία προέρχεσαι.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εισιτηρίων και οι τιμές τους κυμαίνονται, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο αγοραστής και αφορούν την ηλικία, το χρονικό διάστημα, τον αριθμό των χωρών κ.ά. Υπάρχουν αρκετά πακέτα προσφορών, ενώ ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του πακέτο. Απαραίτητη είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων η κράτηση εισιτηρίων 3 μήνες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού.

Κατηγορίες εισιτηρίων και τιμές

Οι βασικές κατηγορίες εισιτηρίων είναι δύο:

One Country Pass: Σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε μία χώρα της Ευρώπης. Τα συγκεκριμένα εισιτήρια είναι διαφορετικά για κάθε χώρα. Υπάρχει αναλυτική παρουσίαση για κάθε χώρα, αφού οι τιμές διαφέρουν.

Global Pass: Σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες. «5-10 μέρες»: Με αυτό το εισιτήριο, μπορείς να ταξιδεύεις συνολικά δέκα μέρες, αλλά χρησιμοποιείς τα τρένα μόνο για πέντε μέρες. Το εισιτήριό έχει πάνω πέντε κουτάκια, στα οποία εσύ θα πρέπει να συμπληρώσεις τις ημερομηνίες που θα χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς. Ωστόσο, ταξιδεύεις όποια μέρα θέλεις, παίρνοντας όσα τρένα θέλεις μέσα σε μία από τις 5 μέρες που δικαιούσαι.

«10-22» μέρες: Σε αυτή την κατηγορία μπορείς να ταξιδεύεις έως 22 μέρες, χρησιμοποιώντας τα τρένα για δέκα μέρες, τις οποίες επιλέγεις πάλι εσύ.

«15 μέρες»: Με αυτό το εισιτήριο, ταξιδεύεις 15 μέρες , χωρίς περιορισμό στις μέρες που θα χρησιμοποιείς τρένο. Μπορείς να επιβιβάζεσαι στα τρένα, ακόμα και καθημερινά.

«22 μέρες»: Σε αυτή την κατηγορία έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις 22 μέρες, χωρίς κάποιο περιορισμό στις μέρες που θα χρησιμοποιείς τρένο.

«Ένας μήνας»: Με αυτό το εισιτήριο, μπορείς να ταξιδεύεις μέχρι και ένα μήνα, χωρίς περιορισμούς στις μέρες που θα χρησιμοποιείς τρένο.

Οι τιμές ποικίλουν και έχουν να κάνουν με κάποιες προϋποθέσεις. Για το Global Pass ξεκινούν από 181 ευρώ για ηλικίες έως 25 ετών, από 276 ευρώ για ηλικίες 26 και πάνω και από 249 ευρώ για ηλικίες από 60 ετών και πάνω. Για παιδιά από τεσσάρων έως έντεκα ετών οι τιμές ξεκινούν από 138 ευρώ. Όσες περισσότερες είναι οι μέρες, τόσο πιο ακριβό είναι και το εισιτήριο, κάτι που ισχύει για το αν θα επιλέξετε πρώτη ή δεύτερη θέση. Για το One Country Pass οι τιμές ξεκινούν από 53 ευρώ και αλλάζουν, ανάλογα με το ποια χώρα θα επιλέξετε να επισκεφθείτε.

Διακοπές μέσω ανταλλαγής σπιτιών

Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τρόπους για να κάνουν οικονομικές διακοπές. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Ας δούμε από αυτές που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια.

Ξεκίνησε το 1953 από μια εταιρεία σε Ελβετία και Ολλανδία και στις μέρες μας έχει εξαπλωθεί (στη χώρα μας ξεκίνησε δειλά δειλά τη δεκαετία του 1990). Πρόκειται για την ανταλλαγή κατοικίας, με τους ενδιαφερόμενους να πληρώνουν μόνο τα έξοδα των εισιτηρίων για τη μεταφορά τους.

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τη δική τους επιλογή για κάποιο σπίτι είτε στο εξωτερικό είτε στη χώρα μας. Είναι δυνατή η ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων, φωτογραφιών, δυνατοτήτων που έχει το κάθε σπίτι (αν δέχεται παιδιά, κατοικίδια, κ.ά.).

Ουσιαστικά, αυτό που έχει κάνει τη διαφορά όσον αφορά το συγκεκριμένο τρόπο επιλογής διακοπών, είναι το αίσθημα ασφάλειας, από το οποίο διακατέχεται ο τουρίστας, αφού έχει στην ουσία ένα δικό του χώρο, για να τον εκμεταλλευτεί όπως θέλει (αρκεί να τον σεβαστεί), μόνος του ή μαζί με την οικογένειά του. Μπορεί να μαγειρέψει το δικό του φαγητό και γνωρίζει πως το σπίτι του δεν είναι άδειο και ανυπεράσπιστο.

Ο συγκεκριμένος τρόπος διακοπών είναι σύμφωνα με τους περισσότερους από αυτούς που τον επιλέγουν, η πιο προσιτή μέθοδος για να ταξιδέψει κάποιος και να γνωρίσει ξένα μέρη κα τους ρυθμούς ζωής στο εξωτερικό. Μάλιστα, η χώρα μας είναι από αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, ενώ οι περισσότερες γνώμες όσων Ελλήνων τον επέλεξαν, είναι θετικές. Σύμφωνα με αυτούς, όποιος κάνει μια σωστή επιλογή μέσω μιας λεπτομερούς και οργανωμένης έρευνας, αναμένεται να περάσει από πολύ καλά έως πάρα πολύ καλά και πάντα πιο οικονομικά.

Αυτοί που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο τρόπο για να κάνουν τις διακοπές τους, να θυμούνται πως η τήρηση των κανόνων και κάποια βασικά πράγματα, όπως ο σεβασμός και η καθαριότητα του χώρου, η αληθινή παρουσίαση – «διαφήμιση» του διαμερίσματος και η αμοιβαία θέληση για να περάσουν όλοι καλά τον ελεύθερό τους χρόνο, είναι οι παράγοντες που θα κάνουν τη διαφορά και θα αναδείξουν επιτυχημένη την επιλογή τους.

Πηγή: diakopes-ekdromes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ