2013-08-04 20:52:07
Φωτογραφία για N.Nικολόπουλος: Η κυβέρνηση της μνημονιακής κατάρρευσης, αφού βούλιαξε τους μικρομεσαίους μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα την… αναδουλειά!
Χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη βρίσκονται 577.000 επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στον ΟΑΕΕ, ενώ μαζί με τις οικογένειες τους, ο αριθμός των ανασφάλιστων ξεπερνά το 1,5 εκ. άτομα.

Στην Κρήτη βρέθηκε επί ένα 4ήμερο κλιμάκιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων του νησιού, ενώ οργάνωσε και τους πρώτους πυρήνες του κόμματος εκεί, καθώς και της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας.

Ο κ. Νικολόπουλος και τα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με πολύ μεγάλο αριθμό τοπικών φορέων και κυρίως, με εκατοντάδες απλούς πολίτες στις αγορές και τα εμπορικά κέντρα των πόλεων του νησιού, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την τεράστια καθίζηση που αντιμετωπίζει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο η Κρήτη και η οποία, δυστυχώς, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε κατά μέρος από την πολύ σύντομη παραθεριστική περίοδο του καλοκαιριού και το τουριστικό εισόδημα, που ακόμα και αυτό, καμία σχέση δεν έχει με το «success story» που ήθελαν να παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός
. Και αυτό κυρίως γιατί η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών της χώρας είναι αντιστρόφως ανάλογη του οικονομικού αποτελέσματός της για τις τοπικές οικονομίες, αφού τα χρήματα από τα οργανωμένα και «μαντρωμένα» γκρουπ τουριστών που φτάνουν στην χώρα, τα καρπώνονται ελάχιστοι, ντόπιοι και ξένοι «κοτζαμπάσηδες του τουρισμού» και όχι οι τοπικές αγορές και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ακόμα και η πολυδιαφημισμένη αύξηση του αριθμού των τουριστών στην Ελλάδα έγινε προς όφελος πολύ λίγων και χωρίς κανένα σχέδιο για την διάχυση του τουριστικού εισοδήματος στα μεγαλύτερα δυνατά στρώματα της κοινωνίας. Το αποτέλεσμα είναι, εκατοντάδες χιλιάδες έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες να βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται διαρκώς, ενώ οι αλεπάλληλοι φόροι και τα χαράτσια τους στερούν ακόμα και… τα φάρμακα των παιδιών τους, καθώς λόγω αδυναμίας δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ και παραμένουν ανασφάλιστοι.

Το πρόβλημα αυτό στην Κρήτη είναι τεράστιο. Και την αγανάκτηση και απελπισία των εμπόρων και επαγγελματιών της Κρήτης, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος στον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλα, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Real FM, το Σάββατο.

«Τα… προκατασχετήρια που στέλνει η κυβέρνηση σε όσους χρωστούν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, στην ουσία θυροκολλούν την απόφαση λουκέτου χιλιάδων επιχειρήσεων. Με δύο λόγια κινδυνεύουν να χάσουν το μαγαζί τους, τα εμπορεύματά τους, ακόμη και το σπίτι τους, και να μείνουν στην κυριολεξία στο δρόμο, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ξέχασε ο κ. Σαμαράς τις υποσχέσεις για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ και τώρα εγγράφως απειλεί ότι θα προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας όσων χρωστούν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν…» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση της μνημονιακής κατάρρευσης, αφού στέγνωσε την αγορά και βούλιαξε τους μικρομεσαίους, τώρα μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα την αναδουλειά!

«Δεν μπορεί να γίνει ποινικό αδίκημα η αναδουλειά», επεσήμανε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, αναφέροντας πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες, για πολλές και μικρές δόσεις, αλλά και επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, ώστε να είναι τουλάχιστον σε θέση να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙ.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Εξάλλου, μιλώντας σε συνάντηση των ιδρυτικών στελεχών των πυρήνων Κρήτης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στις μαύρες προβλέψεις που όλοι οι ξένοι κάνουν για την Ελλάδα, εκφράζοντας την τεράστια πικρία αλλά και απορία του για την υπομονή και ανοχή που δείχνουν ακόμα οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί της ΝΔ, απέναντι σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο που ακολουθούν οι Σαμαράς – Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Αν με ρωτάτε προσωπικά, από τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Δεν το λέω με πολιτική εμπάθεια, αλλά από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ απώλεσε πλήρως τον πατριωτικό και λαϊκό χαρακτήρα του έγινε ένα ακραία φιλελεύθερο κόμμα που αδιαφορεί παντελώς για τον λαό. Μετά τον Α. Παπανδρέου ενδιαφερόταν μόνο για τις κομματικές συντεχνίες του και τη νομή της εξουσίας σε ημέτερους και ολιγάρχες. Σήμερα έφτασε να νοιάζεται μόνο για τους ολιγάρχες. Αλλιώς όμως γνώριζα τη ΝΔ. Το κόμμα που από τη γέννησή του ήταν προσανατολισμένο στον φιλελευθερισμό αλλά με κοινωνικό πρόσημο, το κόμμα που μιλούσε πάντοτε για έθνος και πατρίδα. Και άλλα περίμενα από τους συναδέλφους μου, υπουργούς και βουλευτές αυτού του κόμματος. Θυμίζω ότι όλοι εκλεχτήκαμε βουλευτές με τη ΝΔ για να αλλάξουμε τη συνταγή του μνημονίου και να βάλουμε τέλος στην ύφεση. Και έστω, ότι ο Σαμαράς συνθηκολόγησε αμέσως. Οι άλλοι, όμως, τι κάνουν; Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Πούλησαν την ψυχή της πατριωτικής, λαϊκής παράταξης και έγιναν γενίτσαροι για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία! Αυτή αισθάνομαι πως είναι η αλήθεια και με πικραίνει αφάνταστα… Όμως, δεν είναι ώρα για προσωπικούς συναισθηματισμούς και ενδοσκοπήσεις. Είναι η ώρα, να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες. Σε όλους τους Έλληνες! Και να πείσουμε όλους τους πολίτες, πως μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να διώξουμε το νέο μεσαίωνα που μας φόρτωσαν. Το φθινόπωρο φέρνει τη βαρυχειμωνιά νέων μέτρων, πλειστηριασμών και πολλών ακόμα χιλιάδων λουκέτων. Ακούτε καθημερινά τις φωνές των πολιτών της Κρήτης, ζείτε και εσείς την ισοπέδωση… Πείτε στοπ! Δεν πάει παρακάτω!»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ

Να σημειωθεί ότι σχετικά με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και δήμους, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ζητάει τα εξής:

1. Οι μηνιαίες δόσεις να γίνουν από 60 έως 120 (5 έως 10 έτη) και ο κάθε επαγγελματίας να ρυθμίζει μόνος του τον αριθμό των δόσεων που επιθυμεί, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που έχει, αρκεί να τηρεί την ρύθμιση, την οποία εάν χάσει δεν θα μπορεί να ξανακάνει.

2. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των δόσεων, να υπάρχει η δυνατότητα καταβολής ανισόποσων δόσεων κάθε οφειλέτη. Για παράδειγμα, αν κάποιος οφείλει 60.000 € και ο αριθμός των δόσεων είναι 60, αντί να πληρώνει 1000 € κάθε μήνα να μπορεί να δώσει τις πρώτες 24 δόσεις (2 χρόνια) από 500€/μήνα, τα επόμενα 2 χρόνια 1000€/μήνα και τα τελευταία δυο χρόνια 1500€/μήνα. Έτσι θα μπορέσει να πατήσει καλύτερα τώρα που είναι τα δύσκολα και μετά, εφόσον ορθοποδήσει, να εξυπηρετήσει πιο άνετα το χρέος του.

3. Να προβλεφθεί η εποχικότητα της εργασίας των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, μία επιχείρηση με πολύ δουλειά το καλοκαίρι να πληρώνει μικρότερες δόσεις το χειμώνα και μεγαλύτερες το καλοκαίρι.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ