2013-08-04 21:17:03
Φωτογραφία για «Βροχή» λουκέτων για καταστηματάρχες που χρωστούν ή είναι παράνομοι
Αποφασισμένο να φτάσει έως και στο λουκέτο στις επιχειρήσεις που παραβαίνουν τον νόμο φέρεται να είναι το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, η σχετική υπουργική απόφαση, που πρωτοεκδόθηκε το 2010, αλλά ελάχιστα εφαρμόστηκε, ενεργοποιείται εκ νέου, σύμφωνα με την εφημερίδα, και από τη Δευτέρα συνεργεία των κατά τόπους ΔΟΥ θα αρχίσουν να «βγαίνουν παγανιά» ανά την επικράτεια.

Το σχετικό κείμενο της απόφασης είναι αποκαλυπτικό, αλλά πιο... αποκαλυπτικές είναι οι ποινές που προβλέπει σε περίπτωση παραβάσεων: Θα κλείνουν καταστήματα από τρεις ημέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής δε, τα μαγαζιά θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας μέχρι και έξι μήνες.

Την ίδια ώρα, υπό την απειλή των κατασχέσεων και της εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τίθενται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήδη, οι πρώτες ενημερωτικές επιστολές έχουν αρχίσει να αποστέλλονται.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ