2013-08-04 21:11:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά
Ολα τα βιβλία που κάθε χρόνο παραλαμβάνονται από την Ελλάδα για αξιοποίηση στα σχολεία μας τόσο για την Δημοτική όσο και για την Μέση Εκπαίδευση, έχουν ήδη φτάσει στην Κύπρο, στο πλαίσιο... της έγκαιρης προετοιμασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-14, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως έφτασε στην Κύπρο το 99,56% της συνολικής ποσότητας των βιβλίων και υπολείπεται μόνο το 0,44%. Συγκεκριμένα υπολείπονται ελάχιστα βιβλία για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση υπολείπονται ελάχιστα βιβλία που αναμένονται να φτάσουν εντός Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, πέραν του 96% των βιβλίων που ανατυπώνονται από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι ήδη έτοιμα για αποστολή στα σχολεία και εντός των ημερών αναμένονται τα υπόλοιπα.

Η ετοιμασία νέου υλικού για εφαρμογή των Αναλυτικών Προγραμμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνεται και προστίθεται πως ήδη ετοιμάστηκε το 60% των βιβλίων και αναμένεται η ολοκλήρωση του υπόλοιπου 40% εντός Σεπτεμβρίου.


Σημειώνεται ακόμη ότι το υλικό των Αναλυτικών Προγραμμάτων αξιολογείται στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργού για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η διανομή των βιβλίων στα σχολεία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη μέχρι στιγμής, με τα βιβλία που υπάρχουν στην Αποθήκη του ΥΠΠ, έγιναν αποστολές που καλύπτουν για το Δημοτικό το 65-70% των σχολικών μονάδων, για το Γυμνάσιο το 60% και για το Λύκειο το 80% των σχολικών μονάδων, καταλήγει η ανακοίνωση.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ