2013-08-05 08:59:04
Φωτογραφία για Ποινή 624χρόνων σε αστυνομικούς
Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε 25 αστυνομικούς, σε 624 χρόνια κάθειρξης τον καθένα, για τη συμμετοχή τους σε ομαδική σφαγή σε φυλακή του Σάο Πάολο πριν από 21 χρόνια.

Οι καταδικασθέντες αστυνομικοί συμμετείχαν στη αποκαλούμενη σφαγή του Καραντίρου όπου σκοτώθηκαν 111 κρατούμενοι νεκροί το 1992.

Οι 25 αστυνομικοί καταδικάστηκαν για τη δολοφονία 52 κρατούμενων, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν από πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και την πλάτη, όταν στις 2 Οκτωβρίου του 1992, εκατοντάδες άντρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν στη φυλακή Καραντίρου στο βόρειο τμήμα του Σάο Πάολο για να καταστείλουν μια εξέγερση. Η εν λόγω φυλακή έκλεισε το 2002.

Άλλοι 23 αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε 156 χρόνια τον Απρίλιο για τη συμμετοχή τους στην ίδια υπόθεση. Δύο ακόμη ακροαματικές διαδικασίες είναι προγραμματισμένες για τους προσεχείς μήνες.

Οι καταδικασθέντες αστυνομικοί θα παραμείνουν ελεύθεροι εν αναμονή της έφεσης. Στην Βραζιλία δεν υπάρχει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ το ανώτερο διάστημα που παραμένει στην φυλακή ένας καταδικασθείς είναι τα 30 χρόνια, όπως σημειώνει το BBC.

Παρότι οι εξεγέρσεις στις φυλακές δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για την Βραζιλία, ο αριθμός των θυμάτων στο Καραντίρου και οι υπερβολικά αργοί ρυθμοί εκδίκασης της υπόθεσης, σόκαραν την κοινή γνώμη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ