2013-08-05 08:51:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρχονται πλειστηριασμοί σπιτιών – Στο κόκκινο 300 ακίνητα για δάνεια που έχουν περάσει σε χέρια ξένων
Στα σαγόνια του ...καρχαρία θα βρεθούν με το καλημέρα του 2014 εκατοντάδες ακίνητα από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμό ανεξάρτητα του αν είναι πρώτες και κύριες κατοικείς μετά την εναρμόνιση της κυβέρνησης με την εντολή της Τρόικα για άρση του εμπάργκο.

Την κερκόπορτα για ν' αρχίσει το μεγάλο ξεπούλημα αναμένεται ν' αποτελέσει απόφαση σύμφωνα με την οποία , πρώτοι στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και στην περιοχή θα βρεθούν όσοι δανειολήπτες έχουν να εμφανιστούν και να πληρώσουν δόσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο όλοι όσοι από την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα έχουν «κόκκινο» δάνειο μπαίνουν στη λίστα με τους υποψηφίους για να βγει το ακίνητό τους στο σφυρί ενώ σημιτικό ρόλο στο ποιοι θα ενταθούν στη λίστα με τους προς εκποίηση των ακινήτων τους θα παίξει και το φορολογικό εισόδημα που ‘χουν δηλώσει όλα αυτά τα χρόνια.


Ουσιαστικά ήσυχοι δεν πρέπει να νιώθει κανένας από τη Δυτική Ελλάδα ο οποίος οφείλει στις τράπεζες και δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, καθώς υπό αμφισβήτηση θα τεθεί και το όριο της αντικειμενικής αξίας, το οποίο σήμερα προβλέπει πως εάν αυτή δεν ξεπερνά για κάποιο ακίνητο τις 200 χιλιάδες ευρώ δεν κινδυνεύει . Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως εξετάζεται η μείωση του συγκεκριμένου ορίου στις 120 χιλιάδες ευρώ

Τρίβουν τα χέρια τους οι ξένοι οίκοι

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αναδείξει σε άμεσα ωφελημένους από την πρώτη του νέου χρόνου, κερδοσκόπους και οίκους από το εξωτερικό, θύματα των οποίων θα πέσουν δεκάδες δανειολήπτες από την Πάτρα και την Αχαΐα, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα.

Οι κερδοσκόποι με τον μανδύα οίκων του εξωτερικού, ήδη έχουν αγοράσει στην περιοχή, έναντι πινακίου φακής δάνεια που έχουν πάρει Αχαιοι και οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν, έχοντας παράλληλα υποθηκεύσει δομημένη ή αδόμητη ακίνητη περιουσία.

Αυτά τα επισφαλή χαρτοφυλάκια έχουν αγοραστεί στο 30% της αξίας τους, με τους ξένους να υπολογίζουν πως όταν λήξει η κρίση, θα έχουν στην κατοχή τους ένα πακέτο από φιλέτα (σπίτια και οικόπεδα), τα οποία βρίσκονται σε πλεονεκτικές θέσεις στην Αχαϊα αλλά και σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ακόμα και σε νησιά του Ιονίου.

Πηγή: patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ