2013-08-05 08:47:04
Φωτογραφία για Λουκέτα και κατασχέσεις για όσους χρωστάνε
Με αφορμή τη μείωση του συντελεστή στον ΦΠΑ της εστίασης, το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να φτάσει έως και στο λουκέτο στις επιχειρήσεις που παραβαίνουν τον νόμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η σχετική υπουργική απόφαση, που πρωτοεκδόθηκε το 2010, αλλά ελάχιστα εφαρμόστηκε, ενεργοποιείται εκ νέου, σύμφωνα με την εφημερίδα, και από αύριο συνεργεία των κατά τόπους ΔΟΥ θα αρχίσουν να «βγαίνουν» ανά την επικράτεια.

Το σχετικό κείμενο της απόφασης είναι αποκαλυπτικό, αλλά πιο... αποκαλυπτικές είναι οι ποινές που προβλέπει σε περίπτωση παραβάσεων: Θα κλείνουν καταστήματα από τρεις ημέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής δε, τα μαγαζιά θα κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας μέχρι και έξι μήνες.

Την ίδια ώρα, υπό την απειλή των κατασχέσεων και της εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τίθενται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήδη, οι πρώτες ενημερωτικές επιστολές έχουν αρχίσει να αποστέλλονται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ