2013-08-05 09:13:05
Φωτογραφία για Ανακρίνεται 40χρονος για τη ληστεία στις Κάννες
Άντρας που κρίνεται ύποπτος για την ληστεία κοσμημάτων αξίας ανώτερης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (του οίκου Σοπάρ) ενώ τον Μάιο διαρκούσε το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ στις Κάννες, την 21η Ιουνίου συνελήφθη σε σχέση με άλλη ληστεία - με πολλές ομοιότητες με την πρώτη - στην Πάλμα ντε Μαγιόργκα των Βαλεαρίδων ανέφεραν πολλές γαλλικές επίσημες πηγές, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς».

Πρόκειται για 40χρονο Γάλλο αλγερινής καταγωγής που η γαλλική αστυνομία τον εμπλέκει σε μερικές διακεκριμένες ληστείες στο εσωτερικό της χώρας.

Ο ανωτέρω, αιφνιδιάστηκε τον Ιούνιο από τους Ισπανούς αστυνομικούς και συνελήφθη επ’ αυτοφόρω μέσα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, αμέσως δε οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Στη Γαλλία πηγή που πρόσκειται στους ανακριτές της υπόθεσης της ληστείας των κοσμημάτων στις Κάννες δήλωσε ότι μετά από τη σύλληψη του 40χρονου «έγινε ο συσχετισμός» με την ληστεία στο πολυτελές ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» στο γαλλικό θέρετρο την 17η Μαΐου, αλλά διευκρίνισε συγχρόνως ότι η σύλληψη δεν έγινε κατόπιν πληροφοριών της γαλλικής αστυνομίας. Τώρα Γάλλοι ανακριτές θα μεταβούν στην Ισπανία να ανακρίνουν τον 40χρονο γαλλο-αλγερινό άντρα.


Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα κοσμήματα που εκλάπησαν θα τα φορούσαν επώνυμοι ηθοποιοί, πάνω στο κόκκινο χαλί μπροστά από το Μέγαρο που φιλοξενεί κάθε χρόνο τον διεθνή κινηματογραφικό διαγωνισμό.

Για την ληστεία αυτή η γαλλική αστυνομία αναζητεί ακόμα δύο άντρες, χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα πιο πολλά στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Πριν ακριβώς μια βδομάδα, ασυνόδευτος ένοπλος, πάλι στις Κάννες, απέσπασε 100 εκατομμυρίων ευρώ πολύτιμους λίθους μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Κάρλτον», τα οποία θα παρουσίαζε αργότερα σε έκθεση σε άλλο σημείο του θερέτρου ο οίκος Λεβιεβ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ