2012-04-07 22:08:20
Φωτογραφία για «Με κοροΐδευε η Αστυνομία»
Θύμα τροχαίου στη Λάρνακα, που χτυπήθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα σε διάβαση πεζών, βρισκόταν στο «περίμενε» από την Αστυνομία για την ανέρευση μέσω καμερών παρακολούθησης, του δράστη που διέφυγε της σκηνής χωρίς να σταματήσει. Η Αστυνομία, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, την κοροΐδεψε ότι δεν μπορούσε να βρει την ταυτότητα του δράστη από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, καθώς όπως καταγγέλλει στην «Α», δεν είχαν δει ποτέ τους τις κασέτες από τη σκηνή του τροχαίου! 

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου, γυναίκα διασταύρωνε τη διάβαση πεζών ενώ έφευγε από υπεραγορά στα Λειβάδια, με διερχόμενη μοτοσυκλέτα να τη χτυπάει, και τον δράστη να μην σταματά και να διαφεύγει της σκηνής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η γυναίκα να πάθει εξάρθρωση του ώμου της. Της μοτοσυκλέτας επέβαιναν δύο πρόσωπα, με τον οδηγό εκ πρώτης όψεως, από περαστικούς που είδαν το επεισόδιο, να είναι ανήλικος, ενώ η γυναίκα που καθόταν πίσω ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, πιθανότατα η μητέρα του. Να αναφέρουμε ότι στη μοτοσυκλέτα δεν υπήρχαν νούμερα κυκλοφορίας.


ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΣΑΝΤΑ! Άτομο που εργάζεται ως πλασιέ και βρισκόταν στον χώρο της υπεραγοράς για σκοπούς εργασίας, προσπάθησε να σταματήσει τη μοτοσυκλέτα φωνάζοντας στους επιβαίνοντες «Ρε η γυναίκα είναι χαμέ και εσείς θα φύετε;», αλλά δέχθηκε χτύπημα από την τσάντα που κρατούσε μαζί της η γυναίκα συνοδηγός της μοτοσυκλέτας, και καθώς όπως μάθαμε αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδία του, σταμάτησε την προσπάθειά του για να μην επιβαρύνει την υγεία του μετά την επίθεση που δέχθηκε από τη γυναίκα. Ο συγκεκριμένος πλασιέ δεν καλέστηκε για ανάκριση από την Αστυνομία, απλά του έκαναν κάποιες ερωτήσεις τηλεφωνικώς την ημέρα του επεισοδίου. Στη συνέχεια, το θύμα τηλεφώνησε στην Αστυνομία και της είπαν ότι έπρεπε να πάρει ένα χαρτί από τον Αστυνομικό Σταθμό για να συμπληρώσουν οι ιατροί στο Νοσοκομείο, το οποίο θα έπαιρνε πίσω η Αστυνομία αργότερα από το Νοσοκομείο. Η γυναίκα πήγε στο Νοσοκομείο όπου της είπαν πως δεν είχε κάτι σοβαρό εκτός από μώλωπες, αλλά με τον πόνο να μην φεύγει ξαναπήγε στο νοσοκομείο, και μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις στο νοσοκομείο διαγνώσθηκε την Τετάρτη που πέρασε με εξάρθρωση ώμου ενώ θα περάσει από αξονικό τις επόμενες ημέρες για να δουν αν η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η ΣΥΓΧΙΣΗ ΜΕ ΤΟ...5! Καθώς οι ημέρες περνούσαν και το θύμα του τροχαίου δεν είχε οποιαδήποτε νέα της υπόθεσης από την Αστυνομία, αποφάσισε να πάρει η ίδια τηλέφωνο και να ρωτήσει για τυχόν εξελίξεις. «Δυστυχώς, η γυναίκα έπαιρνε συνέχεια σε λάθος ώρες, καθώς ως διά μαγείας η κοπέλα που της πήρε την κατάθεση την πρώτη ημέρα ποτέ δεν ήταν μέσα στο γραφείο την ώρα που έπαιρνε τηλέφωνο, ακόμη και τις ώρες και ημέρες που της έλεγαν ότι θα βρισκόταν μέσα στο γραφείο της», όπως μας ανέφερε το θύμα. Μετά από 15 και βάλε τηλεφωνήματα του θύματος του τροχαίου στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, οι Αστυνομικοί που εργάζονταν στον σταθμό της είπαν ότι το νούμερο του Αστυνομικού Μητρώου της κοπέλας αστυνομικού τελείωνε σε 5, όπως επίσης και μίας άλλης αστυνομικού, για αυτό και η σύγχιση που δημιουργήθηκε, παρόλο που το θύμα του τροχαίου την αναζητούσε με το όνομά της! Αυτά μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου, όταν σε ένα ακόμη τηλεφώνημα του θύματος, της απάντησαν ότι η συγκεκριμένη κοπέλα θα ήταν βάρδια το βράδυ της Κυριακής και να έπαιρνε τηλέφωνο ξανά εκείνη την ημέρα.

Οι ΚΑΣΕΤΕΣ. Τότε η γυναίκα αποφάσισε να πάει αμέσως η ίδια στον σταθμό, και με έκπληξη έμαθε ότι λίγο αργότερα θα κατέφθανε στον Αστυνομικό Σταθμό για βάρδια η αστυνομικός που υποτίθεται θα δούλευε ξανά το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δύο ημέρες αργότερα. Άλλος Αστυνομικός μετά όμως, της είπε πως τελικά η συγκεκριμένη Αστυνομικός θα δούλευε την Κυριακή και όχι εκείνη την ημέρα, αναφέροντάς μας πως προσπαθούσαν να την παραπλανήσουν για την ημέρα στην οποία θα δούλευε. Όταν έφευγε από τον Αστυνομικό Σταθμό, βρήκε τον λοχία που ανέλαβε την υπόθεσή της την ημέρα του τροχαίου, και όταν τον ρώτησε πως πάνε οι έρευνες για ανεύρεση του δράστη, όπως ισχυρίζεται το θύμα του τροχαίου, της είπε πως δεν έχουν βρει κάτι προς στιγμής καθώς όπως της απάντησε, ο δράστης «πρέπει να έχωσε τη μοτόρα του και πως θα την βρούμε έτσι». Όταν τον ρώτησε για το αν είδαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε η υπεραγορά έτσι ώστε να βρουν τον δράστη, της απάντησε πως είδαν τις κασέτες αλλα στο σημείο που τη χτύπησε η μοτοσυκλέτα, δεν υπήρχαν κάμερες και πως έστω και αν υπήρχαν, η εικόνα θα ήταν θολή και δεν θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον δράστη. Επίσης, της είπαν ότι για να μπορούσαν να κάνουν μεγένθυνση της εικόνας στο πρόσωπο του δράστη, θα έπρεπε να στείλουν την κασέτα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να κάνουν τη διαδικασία, όπως ισχυρίζεται το θύμα.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Ακολούθως, η γυναίκα αποφάσισε να πάει η ίδια στην υπεραγορά και να ρωτήσει αν ήρθε η Αστυνομία για να δει τις κάμερες παρακολούθησης, και με έκπληξη, όπως μας είπε, έμαθε από τον ιδιοκτήτη της υπεραγοράς πως κανένας δεν είχε έρθει για να ζητήσει τις κασέτες της συγκεκριμένης ημέρας. Έξαλλη τότε, πήρε τηλέφωνο στον Αστυνομικό σταθμό και τα «έψαλλε» στους Αστυνομικούς που της είχαν πει ψέματα, όπως ισχυρίζεται. «Γιατί λαλείτε ψέματα;» , ήταν το παράπονο της γυναίκας προς τους Αστυνομικούς. «Βαριούνταν να ασχοληθούν με την υπόθεση; Προσπαθούσαν να συγκαλύψουν κάτι;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε σε εμάς. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο λοχίας που της είχε πει πως παρακολούθησαν τις κασέτες, της είπε πως θα την πάρει αργότερα τηλέφωνο για να της δώσει εξηγήσεις. Γύρω στις 20:30 το ίδιο βράδυ, την παίρνει τηλέφωνο για να της απολογηθεί για το ψέμα που της είπαν, όπως μας είπε το θύμα του τροχαίου. Όπως μας ανέφερε, «στην αρχή προσπάθησε να τα ρίξει πάνω στη γυναίκα αστυνομικό λέγοντας πως δεν της είπε πως πήγε ο ίδιος να δει κασέτες αλλά η κοπέλα αστυνομικός», στη συνέχεια όμως άλλαξε τα λεγόμενά του, όπως μας είπε η γυναίκα.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Η ιστορία όμως δεν σταματά ούτε στην απολογία που έδωσε ο λοχίας για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις κασέτες. Το θύμα του τροχαίου πήρε τηλέφωνο στη Γραμμή του Πολίτη για να της πουν τι περισσότερο μπορούσε να κάνει, και τις είπαν να κλείσει ραντεβού με συγκεκριμένο Αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας. Το θύμα πήγε στον σταθμό, η γραμματέας του συγκεκριμένου αξιωματικού τις είπε πως δεν υπήρχε ραντεβού μαζί της εκείνη την ώρα, αλλά θα προσπαθούσε να κανονίσει κάτι. Τελικά, το θύμα του τροχαίου συναντήθηκε με άλλον αξιωματικό από τον Αστυνομικό Σταθμό, με τη γυναίκα να ισχυρίζεται ότι ήταν ενημερωμένος για την υπόθεση από προηγουμένως καθώς της «συμπλήρωνε τις προτάσεις» όταν του έλεγε για το πως διαδραματίστηκε η ιστορία μέχρι τώρα, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά. Και όταν η κουβέντα έφθασε στο θέμα των κασετών, η γυναίκα ισχυρίζεται πως της είπε «Πριν να μιλήσεις να σου πω κάτι. Να πεις του ιδιοκτήτη της υπεραγοράς πως αν είχε κάμερες που «πιάνουν» έξω από την υπεραγορά σε ιδιωτικό χώρο, τότε να συμβουλευτεί με τον δικηγόρο του γιατί θα πάει μέσα». Όπως μας είπε η γυναίκα, δεν προτίθεται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια αλλά θα πάρει την υπόθεση σε ψηλότερα κλιμάκια της Αστυνομίας και του κράτους. Στόχος της, όπως μας ανέφερε, δεν είναι η αποζημίωση καθώς δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο, απλά να «βρεθούν τα δύο άτομα που την χτύπησαν για το καλό της κοινωνίας». Να αναφέρουμε ότι από εκείνη την ημέρα η γυναίκα δεν μπορεί να πάει στη δουλειά της. Η «Α» κατέχει τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ