2012-04-07 22:17:37
Φωτογραφία για Έφυγε για Λονδίνο η εθνική ανδρών
Η εθνική ανδρών νίκησε τον οικοδεσπότη Καναδά με 10-6 και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Έτσι και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού. Νίκησε με 10-6 τον Καναδά στους νοκ άουτ προημιτελικούς του προολυμπιακού τουρνουά του Έντμοντον

Η εθνική ανδρών θα δώσει για ένατη συνεχόμενη διοργάνωση το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά παραμένει η πιο επιτυχημένη εκπρόσωπος ομαδικού σπορ για τη χώρα μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι διεθνείς δεν φάνηκαν να προβληματίζονται σε κανένα σημείο του αγώνα. Παίζοντας καλή άμυνα προηγήθηκε με 4-2 στο πρώτο ημίχρονο παρά τις αποβολές με τις οποίες φορτώθηκαν στην επίθεση.

Στις αρχές του τρίτου οκταλεπτου ο Καναδάς απείλησε την εθνική. Μείωσε τη διαφορά στο ένα γκολ δύο φορέ (4-3, 5-4) και ενθουσίασε τους περίπου 1000 οπαδούς του στην κερκίδα.


Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Γιώργο Αφρουδάκη (σ.σ. ετοιμάζεται για την 5η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και Αργύρη Θεοδωρόπουλο η Ελλάδα προηγήθηκε με 9-5 επτά λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ματς.

Το τελικό αποτέλεσμα (10-6) διαμόρφωσε ο Χρήστος Αφρουδάκης δύο λεπτά και 17 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, προκαλώντας τους πρώτους πανηγυρισμούς στον ελληνικό πάγκο.

Δίχως άγχος τώρα πια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει τα ξημερώματα (00.40) στα ημιτελικά την πρώτη νίκη του επί του Μαυροβούνιου.

Την πρόκριση για το Λονδίνο εξασφάλισαν επίσης το Μαυροβούνιο, η Ισπανία και η Ρουμανία. Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: Μαυροβούνιο-Τουρκία 19-6, Ρουμανία-Βραζιλία 19-8 και Σκόπια-Ισπανία 7-11.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΕΛΛΑΔΑ: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης, Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν-Μπικαρί 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκρέιαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς.

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ