2013-08-17 14:08:07
Φωτογραφία για Πάτρα: 8 νόμιμοι οίκοι… δεκάδες παράνομες ιερόδουλες - Οι πιάτσες της πόλης
Θέσπισε πιο αυστηρούς κανόνες για τη λειτουργία νόμιμων οίκων ανοχής. Με έναν σχετικό νόμο έθεσε πιο πολλά κριτήρια και αύξησε κατά πολύ τις αποστάσεις που θα έπρεπε να είχαν τα «σπίτια» από εκκλησίες, πλατείες, σχολεία, εκπαιδευτικά συγκροτήματα κλπ, ώστε να δικαιούνται την αδειοδότηση λειτουργίας.

Με απλά λόγια έβαλε περισσότερα εμπόδια προκειμένου έτσι να μειώσει τον αριθμό των οίκων ανοχής. Και υποτίθεται το έκανε για να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο, και ειδικότερα τους νέους, από την παρουσία των κόκκινων φαναριών. Ποιο όμως ήταν τελικά το αποτέλεσμα;

Να κλείσουν πολλοί νόμιμοι, άρα και ελεγχόμενοι από την αστυνομία, οίκοι ανοχής και να αρχίσει να εξαπλώνεται ασταμάτητα και ανεξέλεγκτα η παράνομη πορνεία και δη η υπαίθρια πορνεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται βέβαια για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία.

Και ακόμα χειρότερα; Το ίδιο κράτος που υποτίθεται προσπαθούσε να βελτιώσει τα πράγματα άλλαξε τη νομοθεσία ώστε η παράνομη εκπόρνευση να μετατραπεί από πλημμέλημα σε απλό πταίσμα και ως εκ τούτου, οι διωκτικές Αρχές να έχουν κυριολεκτικά δεμένα τα χέρια και να μην μπορούν να σταματήσουν το κακό στη γέννησή του.


Έτσι, φθάσαμε στο σημείο ώστε στην Πάτρα να έχουμε οκτώ νόμιμους οίκους ανοχής όπου τα πάντα ελέγχονται κάθε 15 ημέρες από την Αστυνομία, ενώ έξω η υπαίθρια πορνεία «ζει και βασιλεύει»! Ξεκίνησε από εγκαταλελειμμένα σπίτια με τσιλιαδόρους απ’ έξω, μετακόμισε σε στενά σκοτεινά δρομάκια και σήμερα κυριαρχεί στους… κεντρικότερους δρόμους μεγάλων πόλεων. Μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

Και δεν υπάρχει μόνο τις νύχτες. Μπορείς να συναντήσεις τον παράνομο αγοραίο έρωτα παντού και εύκολα. Βγαίνοντας από την πόρτα του σπιτιού σου… Ακόμα και μέρα μεσημέρι, ακόμα και στα πιο πολυσύχναστα μέρη. Έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων γυναικών που είτε έπεσαν θύματα του trafficking, είτε απλώς βρέθηκαν μετανάστριες στην πόλη και εξασφαλίζουν τα προς τω ζην προσφέροντας ερωτικές υπηρεσίες καταμεσής του δρόμου, με το αζημίωτο. Και λόγω κρίσης, μπορείς να το κάνεις πάμφθηνα. Από μόλις… 5 ευρώ!

Τώρα, όλο αυτό που τελικά κατάφερε το κράτος είναι υποκρισία ή ένα ιστορικό σφάλμα; Ο καθένας μπορεί να βγάλει το δικό του συμπέρασμα. Εκείνο που αποτελεί δεδομένο, είναι πως ο κίνδυνος βρίσκεται ανάμεσά μας Τι κάνει η Αστυνομία;

Δυστυχώς, ο νόμος έχει δέσει τα χέρια των διωκτικών Αρχών. Το αδίκημα της παράνομης εκπόρνευσης δεν είναι παρά ένα απλό πταίσμα. Είτε πρόκειται για υπαίθρια πορνεία, είτε για εκδιδόμενη γυναίκα που χρησιμοποιεί κάποιο σπίτι. Το πολύ πολύ η εκδιδόμενη να δεχθεί πρόστιμο όχι ανώτερο των 200 ευρώ.

Να πάει στον Δημόσιο Κατήγορο και να απαλλαγεί. Μια... τρύπα στο νερό εν ολίγοις. Και μάλιστα το πρόστιμο μπορεί ο αστυνομικός να το επιβάλλει αφού αποδεδειγμένα εντοπίσει τη γυναίκα να εκδίδεται. Θα πρέπει δηλαδή να την παρακολουθήσει και να την πιάσει εφόσον εκείνη πάρει τα χρήματα.

Βέβαια, πριν μερικούς μήνες αντιδήμαρχοι της Πάτρας επισκέφθηκαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαϊας Κ. Κυριακόπουλο και τον Διοικητή Ασφαλείας Πατρών Α. Τσαουρδά, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να βελτιωθεί η νυχτερινή εικόνα της πόλης, με τις δεκάδες εκδιδόμενες που στέκονταν στη μέση του δρόμου σταματώντας διερχόμενα ΙΧ για να βρουν πελάτες.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί έδωσαν υπόσχεση και την τήρησαν όσο μπορούσαν ...αυξάνοντας απλώς τις περιπολίες στα γνωστά «στέκια». Χρησιμοποιώντας δηλαδή τη θέα των περιπολικών μόνο και μόνο για εκφοβισμό. Και οι εκδιδόμενες απλώς ...άλλαζαν στέκι! Η αστυνομική δράση έχει πια επικεντρωθεί στο αδίκημα της μαστρωπείας, σε βάρος δηλαδή εκείνων που προάγουν γυναίκες στην πορνεία. Όμως οι περισσότερες που κινούνται υπαίθρια, το κάνουν μόνες Οι «πιάτσες» της Πάτρας

Κατά κύριο λόγο υπαίθρια πορνεία στην Πάτρα κάνουν Νιγηριανές, Δομινικιανές, Βουλγάρες, Ρουμάνες ρομά, Κινέζες και Ελληνίδες ρομά. Υπάρχουν επίσης «πιάτσες» τρανσέξουαλ. Παράνομη πορνεία κάνουν επίσης Αλβανίδες και Ελληνίδες, αλλά σε ...κανονισμένα ραντεβού σε σπίτια και ξενοδοχεία. Οι πρώτες ενεργώντας κατ’ εντολήν μαστρωπών και οι δεύτερες στην πλειοψηφία αυτόβουλα.

Εκδιδόμενες τρανσέξουαλ περιφέρονται στην Ηρ. Πολυτεχνείου, Εθ. Οδό Πατρών – Αθηνών, αλλά και την Πανεπιστημίου (κοντά στο Τόφαλος). Πριν μερικούς μήνες εντοπίστηκε λενε περιστατικό και στην οδό Ακρωτηρίου.

Τα κύρια στέκια (το πρόβλημα είναι πιο έντονο το χειμώνα) είναι:

Μιαούλη, από Κορίνθου έως Αγ. Ανδρέου: Νιγηριανές οι οποίες επιτηρούνται συνήθως από έναν ή και περισσότερους ομοεθνείς τους

Παπαφλέσσα, από Μαιζώνος μέχρι και Ακτή Δυμαίων και Αγ. Ανδρέου και Τρ. Ναυάρχων: Εκεί συναντά κανείς Ρουμάνες (ρομά) ή Δομινικιανές

Κορίνθου, από Ζαϊμη έως και Καρόλου: Νιγηριανές οι οποίες βγαίνουν στη μέση του δρόμου για να σταματήσουν ΙΧ

Όθ. Αμαλίας, από Νόρμαν έως Καρόλου και από Τρ. Συμμάχων έως και Βότση: Βουλγάρες και Ρουμάνες (ρομά) αντίστοιχα

πλ. Γεωργίου, πλ. Όλγας και Τρ. Συμμάχων: Ρομά και νεαρές Ρουμάνες (ρομά) που κινούνται μέρα και προσφέρουν στοματικό έρωτα από ...5 έως και 15 ευρώ!

πλ. Αγ. Σοφίας: Αλβανίδες προσφέρουν ικανοποίηση κυρίως σε ηλικιωμένους

πέριξ πλ. Ομονοίας και πλ. Υψηλών Αλωνίων: Κινέζες που «ψαρεύουν» ηλικιωμένους σε καφενεία

Πηγή: εφημερίδα Κόσμος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ