2013-08-22 09:14:08
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΝΣ : ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΙ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ
Ενας από τους κορυφαίους προπονητές του κολεγιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ, ο Ρικ Μπάρνς του πανεπιστημίου του Τέξας μίλησε στον "Sentra 103.3" για τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο 59χρόνος τεχνικός που εργάζεται τα τελευταία 14 χρόνια στο Τέξας δεν μιλάει συχνά στα ΜΜΕ αλλά έκανε μια εξαίρεση για τον... «Πάπι». Δήλωσε πως ο Ολυμπιακός ήταν μια ευκαιρία που ο Παπαπέτρου δεν μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί και τόνισε πως έχει τα προσόντα να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να παίξει στο ΝΒΑ αλλά και να κάνει την Ελλάδα περήφανη.

Αναλυτικά μίλησε για:

Το γεγονός πως ο Παπαπέτρου φύγει από το Τέξας: «Εχουμε μικτά συναισθήματα. Από τη μία λυπόμαστε που δεν θα είναι κοντά μας από την άλλη σεβόμαστε την απόφασή του και χαιρόμαστε για την επιλογή που έκανε. Τοπυ αξίζει μια μεταγραφή σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πέρυσι είχαμε μια σκληρή χρονιά και φέτος ο Ιωάννης βελτιώθηκε πολύ και έγινε ο πραγματικός ηγέτης, κάτι που μας έλειπε. Ολοι οι κόουτς που είχε παραδέχονται πως δούλεψε τρομερά πολύ. Για μένα δεν ήταν έκπληξη το πώς έπαιξε τόσο καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αγαπάει το Τέξας και το πανεπιστήμιο του αλλά ήταν μια ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί όσο και αν μας λείπει».


Για το πόσο δύσκολο είναι για την ομάδα του να χάνει παίκτες-ηγέτες κάθε χρόνο: «Μας συμβαίνει κάθε χρόνο λόγω του ΝΒΑ και είμαστε πλέον συνηθισμένοι. Πάντα θέλουμε οι παίκτες μας να κάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την καριέρα τους. Για τον `Πάπι' ο Ολυμπιακός αποτελεί μια τρομερή ευκαιρία και ίσως μια μέρα να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να παίξει στο ΝΒΑ».

Για την αγωνιστική νοοτροπία του Παπαπέτρου: «Για μας το σημαντικότερο είναι οι παίκτες μας να καταλάβουν το πόσο δύσκολο είναι να εκπληρώσουν τα όνειρα τους είτε αυτό είναι το ΝΒΑ είτε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Να καταλάβουν πως είναι να αντιμετωπίζεις όλον τον κόσμο ώστε να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πέρα από το ταλέντο ο Πάπι είναι ένας παίκτης με πάθος και τρομερή όρεξη για σκληρή δουλειά και έχει όλο το πακέτο για να ξεχωρίσει από τους άλλους παίκτες, Πιστεύω πως θα κάνει την Ελλάδα περήφανη μια μέρα».

Για πότε κατάλαβε πως ταιριάζει στα απαιτητικά του στάνταρ: «Την πρώτη φορά που τον είδα να παίζει στο λύκειο ο προπονητής του μου είπε να τον προσέξω. Ηταν τρομερός. Είδα πως είχε το πάθος να γίνει όσο καλύτερος παίκτης γίνεται. Καταλαβαίνει το παιχνίδι, δεν είναι εγωιστής και το πιο σημαντικό ότι βελτιώνεται συνεχώς».

Για τον αν τον εκνεύρισε κάποια στιγμή: «Δεν ξέρω αλλά θα σας πει ότι είμαι πολύ απαιτητικός όπως όλοι οι παίκτες που είχα. Άκουσε ότι του λέγαμε και είχε όρεξη να μάθει. Εμείς πιέζουμε τους παίκτες όσο γίνεται και ο Πάπι το άντεξε».

Για τα στοιχεία του ως παίκτης: «Εχει τρομερή αυτοπεποίθηση και νεύρο και δεν φοβάται τα δύσκολα σουτ όταν καίει η μπάλα. Δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες και του εμπιστευόμουν τα τελευταία σουτ. Είναι ένας παίκτης-νικητής».

Για το σπουδαιότερο παίκτη που έχει δουλέψει μαζί: «Το πιο σημαντικό για μας είναι να προετοιμάζουμε τους παίκτες σε σωστό περιβάλλον. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο καλύτερος παίκτης που είχαμε. Προικισμένος από τον Θεό από ταλέντο και με φοβερό πάθος. Ο Ιωάννης άφησε την σφραγίδα του στην ομάδα μας και τον αγαπώ όχι μόνο σαν παίκτη αλλά και σαν άνθρωπο. Είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες και ξέρουμε πως έκανε την σωστή απόφαση για τη καριέρα του και χαιρόμαστε πολύ για εκείνον».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ