2013-08-22 20:07:04
Φωτογραφία για Αλβανός βουλευτής στο Μαυροβούνιο κινδυνεύει με φυλάκιση εξαιτίας της Φυσικής Αλβανίας
Η συλλογή υπογραφών που ξεκίνησε ο Αλβανός αναλυτής Κότσο Ντάναϊ για την ίδρυση "Φυσικής Αλβανίας", έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο Μαυροβούνιο. Ένας Αλβανός βουλευτής του Μαυροβουνίου και υποστηρικτής του Ντάναϊ, κινδυνεύει να δικαστεί σε 15ετή φυλάκιση.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα "Dan" του Μαυροβουνίου, η κίνησή του Ντάναϊ για το κάλεσμα Αλβανών και τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών ως μέσο πίεσης προς την διεθνή κοινότητα προκειμένου να ιδρυθεί ενιαίο αλβανικό κράτος, έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στην χώρα.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μαυροβουνίου αναφέρει πως η ένταση που έχει δημιουργηθεί είναι χρίζει μεγάλης προσοχής διότι ο Αλβανός Βασέλ Σινίσταϊ, ηγέτης της κίνησης "Πρωτοβουλία Πολιτων'' βουλευτής και μέλος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι θα υπογράψει την αίτηση συλλογής υπογραφών για την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας."

Ο Σινίσταϊ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 15 ετών για αυτή του την δήλωσή. Το μόνο που απομένει και όλοι περιμένουν είναι το Γραφείο του Εισαγγελέα να κινήσει τη διαδικασία με κατηγορία ότι θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα του Μαυροβουνίου.
himara.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ