2013-08-27 15:03:04
Φωτογραφία για Στην Αγχίαλο η 2η Διημερίδα Τακτικής Αεροδιάσωσης στο Υγρό Στοιχείο
Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 2η Διημερίδα Τακτικής Αεροδιάσωσης στο Υγρό Στοιχείο που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Η διημερίδα θα γίνει στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αγχίαλο του Ν. Μαγνησίας και σκοπός της είναι η εκπαίδευση πληρωμάτων διασωστικών σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, σε συνεργασία με τα πληρώματα των διασωστικών ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου ΑΒ 205.

Κατά τη διάρκεια του θεωρητικού μέρους της θα μεταφερθούν εμπειρίες, γνώσεις, τεχνικές, προβλήματα και λάθη που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια επιχειρήσεων και ασκήσεων διάσωσης στο νερό στο παρελθόν.

Στο πρακτικό μέρος της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιηθούν διαδικασίες προσέγγισης και συνεργασίας διασωστικών φουσκωτών σκαφών επιπέδου B (inshore lifeboats) με το διασωστικό ελικόπτερο ΑΒ 205.


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το ταχύρρυθμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν υστερεί σε τίποτα από τα μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα ή σεμινάρια. Η εκπαιδευτική μεθοδολογία στηρίζεται σε βιωματικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας εικόνες και βίντεο που είναι άμεσα αφομοιώσιμα, δίνοντας σε αυτόν που θα τα παρακολουθήσει όλα τα απαραίτητα για να μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις.

Παράλληλα, περιλαμβάνει κατάθεση προβλημάτων από διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι εναρμονισμένο με τα μέσα που διαθέτει η ΕΟΔ, αλλά και τις συνθήκες του χώρου, όπου θα κληθούν να επιχειρήσουν τα μέλη της.

Τακτική στην Αεροδιάσωση

Οι θεματικές συνοπτικά

1. Μέσα και δυνατότητες. Παρουσίαση διαδικασιών διάσωσης στο υγρό στοιχείο από το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Π.Α. (μερίμνη αξιωματικού της Π.Α.)

2. Διασωστικά σκάφη, δυνατότητες, εξοπλισμός, πληρώματα

3. Προσωπικό υποστήριξης, εξοπλισμός, γνώσεις και δυνατότητες

4. Προβλήματα συνεργασίας σε έρευνα – διάσωση διασωστικών σκαφών με ελικόπτερο της Π.Α. ή άλλα ελικόπτερα.

5. Επικοινωνίες στην Αεροδιάσωση στο υγρό στοιχείο.

6. Παρουσίαση ασκήσεων εκπαιδεύσεων (με θέμα διάσωση στο νερό) που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από το τμήμα του υγρού στοιχείου της Ε.Ο.Δ.

7. Προβλήματα επικοινωνίας (των ναυαγών) κατά τη διάρκεια έρευνας - διάσωσης στην θάλασσα.

Περισσότερες πληροφορίες για την διημερίδα στο τηλέφωνο της Γραμματείας της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ, 2310 310649.
hrt.org.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ