2013-08-27 20:49:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Δείτε φωτό από τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Aρχαίο Ωδείο
'Ενα πανέμορφο μουσικό ταξίδι και μια ονειρεμένη νύχτα χάρισε ο δημοφιλής και εξαιρετικά αγαπητός λυρικός ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης, χθες Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, στο πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας.

'Ηταν μία ξεχωριστή συναυλία, καθώς ο Μάριος Φραγκούλης με τη συνοδεία στο πιάνο της Ελένης Χούντα, ταξίδεψε μουσικά μαζί με τον κόσμο, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από το ξένο ρεπερτόριο όσο και από το ελληνικό. Από τον Astro Piazzola και τον Lucio Dala, στο Χατζηδάκη και στο Θεοδωράκη, στο Σεφέρη και τον Ελύτη. 'Ηχοι που όπως είπε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης, επηρέασαν τόσο τον ίδιο προσωπικά, όσο και την μουσική του και την καλλιτεχνική του πορεία γενικότερα.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον Πρόεδρο και ιδρυτή του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας κ. Ανδρέα Ανδριόπουλο και τόνισε ότι η Πάτρα έχει δει πολλά όμορφα πράγματα μέσα από το συγκεκριμένο Φεστιβάλ.


Αναφέρθηκε με συγκίνηση και στον Θανάση Τσιπινάκη καθώς και στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων που φέρει το όνομα του. Είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν ένας άνθρωπος που πάντα βοηθούσε τους νέους ανθρώπους με όρεξη και αγάπη μεγάλη για τη μουσική.

Στο τέλος, όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος δεν τον άφηνε να φύγει και χειροκροτώντας ρυθμικά τον καλούσε ξανά στη σκηνή.

Έτσι, ο καλλιτέχνης εμφανίστηκε άλλες δύο φορές ανταμείβοντας τον κόσμο για την αγάπη του. Αποχαιρέτησε με τους στίχους του Γ.Σεφέρη "Αρνηση" - (στο περιγιάλι το κρυφό ) και μουσική του Μ.Θεοδωράκη.

Ο Πρόεδρος και ιδρυτής του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας 2013, κ. Ανδρέας Ανδριόπουλος που έκλεισε αισίως τα 86 του χρόνια πριν λίγες μέρες ήταν παρών στο Αρχαίο Ωδείο και χαιρέτησε και συνεχάρη στα παρασκήνια συγκινημένος τον Μάριο Φραγκούλη, ο οποίος τον αγκάλιασε θερμά.

Παρών ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο Θόδωρος Δούρος της εταιρείας ετοίμων ενδυμάτων Dur ΑΕ που είναι εκ των βασικών χορηγών του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ.

Επίσης στα παρασκήνια συνεχάρη τον Μάριο Φραγκούλη και την πιανίστα που τον συνόδεψε εξαιρετικά επί σκηνής, ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ