2013-08-28 11:30:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ψαλίδι σε στάσεις και διαβάσεις για να επεκταθεί νότια ο Πρoαστιακός
Το αναγκαίο "κούρεμα" σε στάσεις και διαβάσεις, στην διαδρομή του προαστιακού από την Πάτρα προς την Κ. Αχαία έκανε η δημοτική αρχή της Πάτρας, παραδίδοντας - όπως ανακοίνωσε την Τρίτη - τη νέα μελέτη στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γνώμη", η τροποποίηση της μελέτης ήταν απολύτως απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει το έργο, κυρίως για λόγους βιωσιμότητας, αφού σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΣΕ, για να είναι βιώσιμη η γρμμή θα πρέπει η διαδρομή από Πάτρα μέχρι Κ. Αχαία να εκτελείται το αργότερο σε μισή ώρα. Αυτό προϋποθέτει τη μείωση στάσεων και ισόπεδων διαβάσεων, προκειμένου να μπορεί το τρένο να αναπτύξει μέση ωριαία ταχύτητα 60 χλμ / ώρα.

Έτσι, κλήθηκε ο δήμος να αλλάξει τη μελέτη που είχε παραδώσει στον ΟΣΕ πριν μερικές μέρες. Και όπως έγινε γνωστό, η νέα μελέτη προβλέπει 9 αντί για 11 στάσεις και περιορισμό των ισςόπεδων διαβάσεων σε 8. Δεν ανακοινώθηκαν ποιές στάσεις "κόπηκαν", καθώς και ποιές ισόπεδες διαβάσεις θα κλείσουν, δημιουργώντας ενδεχομένως πρόβλημα συγκοινωνίας σε κάποιες συνοικίες των νοτίων προαστίων της Πάτρας.


Η τροποποιημένη μελέτη παραδόθηκε στον ΟΣΕ, ο οποίος θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου και πρέπει τώρα, όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη της 20ης Αυγούστου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να ολοκληρώσει και όλες τις άλλες απαιτούμενες διαδικασίες (πολεοδομικές και οικοδομικές αδειοδοτήσεις, περιβαλλοντικές μελέτες, τεύχη δημοπράτηησης, κλπ) προκειμένου να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος της Πάτρας, η μελέτη προβλέπει ότι το κόστος του έργου θα φτάσει τα 3,5-4 εκ. ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συμφώνησε ο ΟΦΗ με Ταμούδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συμφώνησε ο ΟΦΗ με Ταμούδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ