2013-09-01 14:09:39
Φωτογραφία για 7 χρόνια από το έπος στη Σαϊτάμα!
Ο Βασίλης Σπανούλης θυμήθηκε το έπος της Σαϊτάμα και τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στις ΗΠΑ, ενώ ο Κώστας Σλούκας περιγράφει τα συναισθήματα του, βλέποντας τότε από την τηλεόραση το ματς των διεθνών μας απέναντι στους αστέρες του ΝΒΑ.

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας με 101-95 των ΗΠΑ και έγραψε ιστορία.

Μία τεράστια νίκη επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου, ο οποίος πριν την έναρξη της αναμέτρησης έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση για τον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Σιζέφσκι είχε στη σύνθεση της παίκτες, όπως οι Μπος, Πολ, Καρμέλο, Ουέιντ, ΛεΜπρον, Τζόνσον, Χάουαρντ, Χάινριχ, Μπραντ και Μπατίερ. Οι δώδεκα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν οι Παπαλουκάς, Σχορτσανίτης, Σπανούλης, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος και Κακιούζης.


Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, ευστοχώντας παράλληλα και σε τρία τρίποντα. Ο Έλληνας γκαρντ πλέον μαζί με τον Αντώνη Φώτση που έκανε επίσης πολύ καλό ματς και τον - τραυματία τότε - Νίκο Ζήση αποτελούν τους τρεις παίκτες που συνεχίζουν να αγωνίζονται στην εθνική από εκείνη την ομάδα.

Ο Σπανούλης μίλησε για την σπουδαία νίκη των διεθνών μας πριν από επτά χρόνια κόντρα στις ΗΠΑ, η οποία και σφράγισε την πρόκριση μας για τον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

"Ήταν σίγουρα μία πολύ μεγάλη νίκη. Μία νίκη, η οποία θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία αυτής της ομάδας", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: "Όταν μπαίνεις μέσα στο παρκέ πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να νικήσεις. Οι πιθανότητες μας τότε ίσως ήταν λιγότερες σε σχέση με κάποιο άλλο παιχνίδι, όμως τα καταφέραμε. Όλοι νιώσαμε πολύ όμορφα, τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο, αυτό που κρατάω είναι η σπουδαία νίκη".

Ο Κώστας Σλούκας το 2006 ήταν 16 ετών και παρακολουθούσε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα από την τηλεόραση. "Πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες της εθνικής ομάδας, αν όχι η μεγαλύτερη απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο φαβορί", τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: "Το παιχνίδι το έβλεπα είχα και εγώ το άγχος, όπως και κάθε Έλληνας και πανηγύρισα πάρα πολύ με την επιτυχία αυτή. Για να νικήσουμε όμως έπρεπε όλοι να παίξουν καλά και νομίζω αυτό ήταν που έκανε και την διαφορά".

Τέλος, ο νεαρός παίκτης συμπλήρωσε: "Πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά όλα ήταν εναντίον της Ελλάδας. Μέσα στο γήπεδο, όμως ήμασταν εμείς εκείνοι που πανηγυρίσαμε".

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ