2013-09-02 15:23:03
Φωτογραφία για «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013» - «Ευμενίδες»
Παίχθηκε στο Αρχαίο θέατρο του Άργους, το Σάββατο 31 Αυγούστου, η θεατρική παράσταση «Ευμενίδες» του Αισχύλου από την ομάδα αρχαίας όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» και την 20μελή ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013». Τα έσοδα από τα εισιτήρια δόθηκαν για τους σκοπούς του σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ", το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ¨υπηρετεί¨ την προστασία, την ανάδειξη και την αναστύλωση των αρχαίων θεάτρων, των σπουδαίων αυτών επιτευγμάτων της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Η παράσταση στηρίζεται στην υποδειγματική διδασκαλία αρχαίου δράματος από τη σκοπιά της αρχαίας όρχησης και μιας παγκόσμια προβεβλημένης έρευνας που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» (Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης), από κοινού με την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «δρΥός Τόποι» του Πανεπιστημίου Αθηνών
. Συντονίστρια αυτής της έρευνας η Άννα Λάζου, λέκτορας Ανθρωπολογικής Φιλοσοφίας και με σκηνοθεσίες στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού ερευνητικού θεάτρου. Η διδασκαλία αυτή υποστηρίζεται τόσο από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (με την εποπτεία της σχολικής συμβούλου και δρος Θεατρολογίας κ. Μαρίας Κέκκου). Επίσης για να ευδοκιμήσει αυτή η προσπάθεια βοήθησαν σύμφωνα με το γνωστικό τους αντικείμενο οι Καθηγητές κ.κ. Νίκος Γεωργαντζόγλου (Κλασική Φιλολογία), Στέλιος Ψαρουδάκης (Αρχαιομουσικολογία) και ο Δρ. Δημήτρης Λέκκας (μουσικολόγος, συνθέτης και μαθηματικός).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νικόλας Ταρατόρης

Σκηνικά: Πίνκα Νάντη

Κοστούμια: Μαρία Δημητριάδη

Μουσική και διδασκαλία του προσωδιακού λόγου: Δημήτρης Λέκκας

Διδασκαλία κίνησης και χορού: Φιφίκα Νικολοπούλου

Τεχνική Υποστήριξη- Επικοινωνία: Πολιτιστική Πρωτοβουλία Νέων - YOU.C.I.

Στους ρόλους και στο χορό:

Σβετλάνα Βόλκοβα, Ελένη Γιακουμάκη, Αφροδίτη Γιαννιού, Νάντια Δανιήλ, Λίλλη Καραδήμα, Μαρία Κέκκου, Ειρήνη Κοσμά, Μαρία Κουντούρη, Στέφανος Μπεσάρας, Όλγα Παπαχρυσοστόμου, Γαλάτεια Παρασκευοπούλου, Σοφία Σγουράκη, Βασίλης Ταρατόρης, Βάνα Τουλουπάκη, Ελένη Τουλουπάκη, Μαρία Τσατσούλα.

Στον ρόλο του Απόλλωνα ο Αλέξανδρος Ζαχαρέας από τη σχολή του Καρόλου Κουν.

Την παράσταση συνοδεύουν με ζωντανή μουσική τα μέλη του συγκροτήματος «ΚΑΒΕΙΡΟΣ»:

Ίρις Μπαλαλά (φωνητικά-έγχορδα), Τάκης Παναγιωτόπουλος (κρουστά), Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος (πνευστά).

Όλοι οι συντελεστές, επαγγελματίες και μη, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς με σκοπό την υποστήριξη της πολύ σημαντικής για την Ελλάδα έρευνας της αρχαίας όρχησης.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος

Δημοτικός Σύμβουλος Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ