2013-09-03 11:47:04
Φωτογραφία για «Κόκκινη γραμμή» ο όρος βλαχοδήμαρχοι για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Προαναγγελία «κόκκινης γραμμής» ο χαρακτηρισμός "βλαχοδήμαρχοι" από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014, υποστήριξε, μιλώντας στο epoli.gr, στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος έκανε λόγο "υποχρεωτικό", πλέον, αποκλεισμό «πράσινων» και «μπλε» υποψηφίων στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Η άποψη αυτή παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, κυρίως, για δύο λόγους: πρώτον, γιατί πολλά στελέχη του «παλαιού» ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν ήδη προσχωρήσει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με κάποια απ' αυτά να αναμένουν την αξιοποίησή τους στις επερχόμενες Εκλογές και δεύτερον, γιατί περισσότερες είναι αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για νέες «εντάξεις», μετά και το ξεκαθάρισμα από τις «συνιστώσες» και τη στρατηγική Τσίπρα, για ισχυροποίηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με παλαιά στελέχη - κυρίως από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η τελική στάση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρεί - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του epoli.gr - πρόκριμα για το «τί μέλλει γενέσθαι» στα πολιτικά πράγματα της χώρας, το αποτέλεσμα τόσο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, όσο και των Ευρωεκλογών.


Ειδικά για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, στόχος του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η κατάκτηση κάποιων από τις 8 «πράσινες» Περιφέρειες και ο διπλασιασμός - τουλάχιστον - του αριθμού των Δήμων, που επικράτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - μέσω κυρίως στήριξης και συνεργασιών - στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις, για στήριξη αυτοτελών καθόδων υποψηφίων, όσο και συνεργασιών - προερχόμενων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πράγμα που δυσκολεύει ή καθιστά ακόμη και απαγορευτική τη χάραξη «κόκκινης γραμμής» προς «πράσινα» και «μπλε» πρώην στελέχη... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ