2013-09-03 12:00:14
Φωτογραφία για Η τιμή του χρυσού και η Goldmann Sachs
Η ισχυρότερη επενδυτική τράπεζα, ο κυρίαρχος καλύτερα του πλανήτη, με αρκετά πρώην στελέχη της σε καίριες πολιτικές και οικονομικές θέσεις (ΕΚΤ κλπ.), συμβουλεύει ξανά τους πελάτες της να πουλήσουν το χρυσό που κατέχουν.

Την ίδια στιγμή, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013 (πηγή ΖΗ), έχει επενδύσει στο χρυσό περισσότερα χρήματα από ποτέ – γεγονός που συνηγορεί στο ότι, χειραγωγεί όσο κανένας άλλος τις παγκόσμιες αγορές. Ειδικότερα, έχει αγοράσει ήδη 3,7 εκ. μερίδια χρυσού – περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον επενδυτή (διάγραμμα που ακολουθεί).

Σαν αποτέλεσμα του σχεδιαζόμενου πολέμου στη Συρία, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε (στα 1393,4 $ σήμερα) – ενώ είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσει να αυξάνεται όχι μόνο λόγω του πολέμου αλλά, κυρίως, επειδή εκτυπώνονται τεράστιες ποσότητες νέων χρημάτων, από όλες τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη.

Με το χρυσό να αποτελεί ένα από τα βασικότερα εμπορεύματα για την προστασία των επενδυτών απέναντι στον πληθωρισμό (ακολουθεί το ασήμι), η τιμή του λογικά θα πρέπει να ακολουθήσει ανοδική πορεία – τουλάχιστον σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το γεγονός αυτό είναι προφανώς γνωστό στον κυρίαρχο των αγορών, στην Goldman Sachs δηλαδή η οποία, αφού συνέβαλλε προηγουμένως στην κατάρρευση της τιμής του χρυσού σε επίπεδα λίγο υψηλότερα των 1.200 $, αγόρασε στα χαμηλά – έχοντας ήδη εγγράψει τεράστια κέρδη.
analyst
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ