2013-09-16 09:54:00
Φωτογραφία για Τα παιδιά του Πειραιά και το συρτάκι ντανς...
Του Γιώργου Κράλογλου

Η Σιγκαπούρη των 704 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 4,5 εκατ. κατοίκων μετατρέπεται στο δεύτερο ναυτιλιακό κέντρο μετά το Λονδίνο. Ο Πειραιάς της ιστορικά πρωτοπόρου ελληνικής ναυτιλίας παραμένει γνωστός μόνο από το τραγούδι «τα παιδιά του Πειραιά». Γιατί εμείς καταστρέφουμε τα κέντρα οικονομικής μας ανάπτυξης για να γίνουμε γκαρσόνια και μετανάστες. Μόνο αυτό μπορούμε. Τίποτε άλλο.

Έμαθα ότι στο Λονδίνο, πριν λίγες ημέρες, στην εκδήλωση συνάντησης εφοπλιστών και φορέων της παγκόσμιας ναυτιλίας συζητήθηκε ως άξιο απορίας θέμα και η ανεξήγητη αδιαφορία της Ελλάδας (εξήγηση υπάρχει βεβαίως...) να αντλήσει δυνατότητες αναγέννησης της οικονομίας της και μέσα την κορυφαία ναυτιλία της όπως κάνει η Σιγκαπούρη χωρίς να έχει ιστορικά δεδομένα και δικούς της εφοπλιστές. Αλλά απλά «μεταγράφοντας» εφοπλιστές με κίνητρα και παροχή ευκαιριών.

Οι συνομιλητές του θέματος δεν είχαν, προφανώς, υπόψη τους ότι μόνο για να έλθουν οι Κινέζοι στον Πειραιά (βλέποντας αυτά που εμείς δεν βλέπουμε αφού προτεραιότητα μας είναι ο διχασμός και ο εμφύλιος... που κοντεύει τον αιώνα στην Ελλάδα) χρειάστηκε να ξαναγίνουν άλλο ένα Μανιάκι... δύο Μεσολόγγια... και μια σφαγή της Χίου. 


Άντε λοιπόν να εξηγήσεις στους Έλληνες πολιτικούς, τα κόμματα, και τους οπαδούς τους, (που θεωρούν εθνικό καθήκον την αποπομπή των επενδυτών, των βιομηχάνων και άλλων «κακοποιών στοιχείων»... όπως οι εφοπλιστές) ότι πρέπει να μας ανησυχήσει και η ναυτιλιακή προκοπή της Σιγκαπούρης.

Σιγά τώρα που θα του βγουν... του  «υπερήφανου» για τους διωγμούς της ιδιωτικής οικονομίας Έλληνα πολιτικού και του φανατικού οπαδού του οι Ταμίλ και οι Κινέζοι της Σιγκαπούρης.

Σιγά που θα προσέξουμε τι κάνει η Σιγκαπούρη και κρατάει τους εφοπλιστές όλου του κόσμου και έχει κάνει και το Λονδίνο να ανησυχεί. 

Σιγά που αυτοί μπορούν να ανταγωνιστούν τους Έλληνες ιθαγενείς και το κράτος – πατερούλη που έχει μαζέψει όλους τους κρατικοδίαιτους και όλους τους απατεώνες και τους μοιράζει δουλειές. 

Θα μας πει η Σιγκαπούρη εμάς τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο Θα μας πουν εμάς για τους Έλληνες εφοπλιστές που τους έχουμε ξεφωνήσει και δεν έβγαλαν μιλιά...

Εμείς τους είχαμε εδώ και πενήντα χρόνια... τι Λιβανοί... τι Νιάρχοι, τι Ωνάσηδες, τι Ανδρεάδηδες, τι Περατικοί...

Αλλά μόλις πήραμε χαμπάρι τα οικογενειακά τους και τα προσωπικά τους δεν δειλιάσαμε καθόλου...Τους πετάξαμε έξω από την οικονομία και την κοινωνία μας...

Τι... να χαλάσουν και τα δικά μας παιδιά; 

Τον ένα μάλιστα, τον Ανδρεάδη, του δώσαμε και αποζημίωση από τα λεφτά του υπερήφανου Έλληνα φορολογούμενου 7 δισ. δραχμές.

Τον άλλο, τον Περατικό, μόλις τόλμησε να αγοράσει κρατικό ναυπηγείο βάλαμε τους «ήρωες» της συμμορίας της 17 Νοέμβρη και του φάγανε τον γιο...

Τους ίδιους συμμορίτες βάλαμε να φάνε και τον Βαρδινογιάννη αλλά δεν τα καταφέρανε...

Τον άλλο τον Νιάρχο τον ξεφωνήσαμε ως ληστή και ξεκουμπίστηκε από τον Σκαραμαγκά.

Έτσι μπορέσαμε και παραδώσαμε το ναυπηγείο λάφυρο στους Έλληνες πολιτικούς...

Τώρα αν οι σύντροφοι της Καλλιθέας θα ξημεροβραδιάζονται στα αθλητικά κέντρα που χάρισε το Ίδρυμα Νιάρχου, την περασμένη εβδομάδα, σε όλους τους κατοίκους του Δήμου, αυτό ήταν χρέος του... για να ξεπλύνει την ντροπή του να τολμήσει να επενδύσει στην ελληνική Σοβιετία...

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μας πιάσανε στον ύπνο και κάναμε την απελευθέρωση του καμποτάζ... 

Αυτό, θεωρητικά, έγινε  για να εξυπηρετήσει την κρουαζιέρα και στην Ελλάδα.

Στην  ουσία όμως μας βολεύει γιατί τα παλικάρια μας μετά τα πανεπιστήμια τους μπορούν να δουλεύουν γκαρσόνια και χορευτές στο υπερήφανο συρτάκι... που όπως ελπίζουμε θα αναγεννήσει, μέσω τουρισμού, τον τόπο μας. 

Στο κάτω - κάτω εμείς έχουμε βρει τρόπο για την αποκατάσταση των παιδιών μας που σπουδάζουν ναυπηγοί, μηχανικοί, ηλεκτρονικοί και άλλες σπουδές σχετικές με την ναυτιλία.

Τους κάνουμε εξαγωγή σε όλα τα ναυτιλιακά κέντρα του πλανήτη, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία και εκεί βρίσκουν και τον προορισμό τους και την τύχη τους. 

Έτσι και εμείς «γλυτώνουμε» και από τους «μπαγάσηδες» εφοπλιστές που μας έχουν ξεφύγει φορολογικά γιατί όσο βρίσκαμε φτηνά δανεικά και κοροϊδίστικα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως γνήσιοι «τσάμπα μάγκες» δεν είχαμε καιρό να τους βάλουμε χοντρά το χέρι στην τσέπη.

Τώρα όμως που έκλεισαν οι κάνουλες θα έλθει και η σειρά τους. 

Και εκεί που θα περιμένουν να τους χρησιμοποιήσουμε για επενδύσεις και αναβάθμιση της ναυτιλιακής θέσης της χώρας εμείς... θα τους «κουτουπώσουμε» φορολογικά και θα τους εκθέσουμε κοινωνικά. 

Και τι θα κάνουν; 

Το πολύ – πολύ θα πάνε στην Σιγκαπούρη. Στο καλό και να μας γράφουν. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε γνωστοί για τα «παιδιά του Πειραιά» και το εθνικό μας συρτάκι ντανς. 

[email protected]
Capital
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ