2013-09-16 10:46:04
Φωτογραφία για H Tρόικα κόβει και τις απεργίες - Ζητά αλλαγή στον εργασιακό νόμο και περιορισμό των κινητοποιήσεων
Φωτιές άναψε στην Αθήνα η Τρόικα για άλλη μια φορά καθώς φαίνεται πως το κλιμάκιο των δανειστών μας εκτός από μέτρα λιτότητας και δημοσιονομική προσαρμογή θέτει θέμα αλλαγών στον εργασιακό νόμο προκειμένου να... συρρικνωθούν οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Κατά τον επικείμενο έλεγχό της στην Αθήνα η Τρόικα αναμένεται να ζητήσει την ψήφιση ενός νέου εργασιακού νόμου που θα είναι ιδιαίτερα περιοριστικός σε ότι αφορά τις απεργίες -κυρίως στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το κλιμάκιο είχε ήδη προσφέρει μια «πρώτη γεύση» στην ελληνική κυβέρνηση σε προηγούμενη επίσκεψη όμως κάτω από την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων παρέπεμψε τη συζήτηση για αργότερα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για αυτή την εξέλιξη. «Είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» δήλωσε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση πολώνει ακόμη περισσότερο την φορτισμένη ιδεολογικά πολιτική αντιπαράθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το real.gr το αίτημα της τρόικας για νέο εργασιακό νόμο που θα περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας, δεν αποκλείεται να επανέλθει κατά τον επικείμενο έλεγχο, λόγω και της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής που αναμένεται στη χώρα, με επίκεντρο τις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση αυτή της Τρόικας, έχει προκαλέσει μεγάλα ερωτηματικά καθώς αποτελεί εξώφθαλμηπαρέμβαση στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας ενώ αντιβαίνει και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η αντιπροσωπεία της τρόικας μεταφέρει περισσότερο επιθυμίες συγκεκριμένων εγχώριων κέντρων που τη βάζουν μπροστά όπως στο παρελθόν.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ