2013-09-16 11:26:04
Φωτογραφία για Εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούνται στο Κολοράντο
Εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούνται στο Κολοράντο, όπου συνεχίστηκαν την Κυριακή οι καταρρακτώδεις βροχές, καθηλώνοντας στο έδαφος... τα ελικόπτερα και εμποδίζοντας το έργο των συνεργείων διάσωσης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάνουν λόγο για 1.253 ανθρώπους για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα νέο, ωστόσο ο κυβερνήτης του Κολοράντο δήλωσε στο CNN ότι αναζητούνται 500 άνθρωποι.

Είναι πιθανό πολλοί από τους αυτούς να μην έχουν καταφέρει να δώσουν σημεία ζωής όντας αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κολοράντο, «δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, καθώς εδώ και δυο ημέρες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και ίντερνετ».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πάνω από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 17.000 έχουν υποστεί ζημιές. Έχουν επίσης καταστραφεί πολλοί δρόμοι και γέφυρες.


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης στην πολιτεία και έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές.

Η πολιτεία έχει δεχθεί μέσα σε λίγες ημέρες ποσότητα βροχής που συνήθως δέχεται σε διάστημα μηνών, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν «για πολλές ημέρες ακόμα».

Οι πλημμύρες πλήττουν 15 κομητείες του Κολοράντο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σερβία-Γαλλία 77-65
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σερβία-Γαλλία 77-65
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ