2013-09-16 13:41:29
Φωτογραφία για Απαισιόδοξοι κι απελπισμένοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Ορατότης μηδέν ήταν ο τίτλος μιας παλαιάς δραματικής ελληνικής ταινίας. 

Αυτός ο τίτλος μπορεί κάλλιστα να περιγράψει το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Oι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι αισιόδοξοι για την έξοδο από το τούνελ της κρίσης και η Κοινοβουλευτική Ομάδα λειτουργεί σε μια συνεχή αναταραχή.

Στα «πηγαδάκια» που σχηματίζονται στη Βουλή τα σενάρια που ακούγονται είναι απαισιόδοξα. Άλλοι προβλέπουν σύντομα και πάλι δημοσιονομικά μέτρα, παρά τις διαβεβαιώσεις, άλλοι αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όλοι πιστεύουν ότι οδεύουν σε αδιέξοδο.

Στην κατήφεια συμβάλλει και το κλίμα έξω από τη Βουλή. Σχεδόν καθημερινά τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ψηφοφόρους τους είναι αρνητικά. Οι περισσότεροι το κατανοούν και γι’ αυτό και προ ημερών έκαναν κινήσεις για να εκτονωθεί η κατάσταση, καταθέτοντας ερωτήσεις στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και το αναγνωρίζουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το κλίμα αισιοδοξίας που μεταδίδουν. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατανοεί ότι η χώρα κινείται και πάλι οριακά.

«Δεν έχουμε μια πυξίδα. Προς τα πού πάμε, ποιοι είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι μας για να στηρίξουμε την κυβέρνηση;» έλεγε βουλευτής που ανήκε κάποτε στην ομάδα των σκληρών σαμαρικών, μια ένδειξη ότι η κατήφεια επηρεάζει οριζόντια την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Ο γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, που είναι καθημερινά στη Βουλή, όπου και βρίσκεται το γραφείο του, ο γραμματέας της Κ.Ο. Θανάσης Μπούρας, αλλά και άλλα στελέχη που έχουν επιφορτιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούν να ισορροπήσουν το σκάφος, με συνεχείς ενημερώσεις των βουλευτών.

Παράλληλα, και ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολές, μετά από σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μαξίμου για τα επικοινωνιακά, ώστε να υπάρχει καθημερινή και συνεχής ενημέρωση των βουλευτών σε πρώτη φάση.

Αρκεί όμως αυτή η ενημέρωση για να αλλάξει το κλίμα; Όπως επισημαίνει έμπειρος κοινοβουλευτικός, αυτό δεν αρκεί: «Το κλίμα δεν φτιάχνεται μέσα από τη Βουλή, όταν ο γενικός πολιτικός περίγυρος δεν βοηθά» λέει. 

Μια μεγάλη ομάδα βουλευτών από διάφορες τάσεις, χωρίς συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ τους, συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι το κυβερνητικό φράγμα που έχει χτιστεί είναι αδύναμο και υπάρχει κίνδυνος στον πρώτο κοινωνικό σεισμό να αρχίσουν οι διαρροές με κίνδυνο να σπάσει Όσο δεν βελτιώνεται η οικονομική απόδοση της κυβέρνησης τόσο θα αναγκαζόμαστε να απολογούμαστε και πλέον δεν είμαστε πειστικοί, λένε. Από την άλλη υπάρχουν  οι μουτζαχεντίν του μνημονίου που υποστηρίζουν ότι  «δεν μπορεί να ανακοινώνουμε μια πολιτική και έπειτα να καθυστερούμε να την εφαρμόσουμε και να την ακυρώνουμε» σημειώνουν.

Οι βουλευτές αυτοί πιέζουν για ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα στους στόχους για τους οποίους δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα.

 

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/273642/kathhmerinh-kai-synexh-enhmerwsh-twn-boyleytwn-zhthse-o-antwnhs-samaras#ixzz2f3DwYQMH
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ