2013-09-16 18:25:50
Φωτογραφία για Σφοδρές αντιδράσεις για το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων...!!!
 Ντίνα Καραμάνου

Ως βαρύ εισπρακτικό μέτρο που καταστρέφει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία και τους αγρότες χαρακτηρίζουν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων –  

όπως διέρρευσε στον Τύπο το περασμένο Σαββατοκύριακο- οι άμεσα πληγέντες: οι ιδιοκτήτες, οι αγρότες και οι κτηματομεσίτες.

Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζουν «καταστροφική για την ιδιοκτησία» την ένταξη των μη ηλεκτροδοτούμενων μικρών οικοπέδων που δεν καλλιεργούνται, ενώ οι αγρότες από την πλευρά τους αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ιδιοκτήτες Ακινήτων- «Οι φυλακές δεν θα είναι αρκετές» «Κερδισμένους αλλά κυρίως χαμένους ιδιοκτήτες θα δημιουργήσει η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΑ) το 2014, όπως προκύπτει από το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που διέρρευσε στη δημοσιότητα και έχει οξύτατο εισπρακτικό χαρακτήρα», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.


«Μεγάλοι χαμένοι όμως φαίνεται ότι θα είναι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ξενοίκιαστων (μη ηλεκτροδοτούμενων) επαγγελματικών ακινήτων και κατοικιών που ως τώρα πλήρωναν μόνον ΦΑΠ και οι ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων που ως τώρα απαλλάσσονταν εντελώς από τη φορολογία.

Το νεότερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει 20 φορολογικούς συντελεστές ανά τ.μ. για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα εντός σχεδίου και 10 συντελεστές για τα αγροτεμάχια. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους προσδιοριστικούς παράγοντες ανάλογα με το είδος του ακινήτου. Στόχος είναι η είσπραξη το 2014 περίπου 2,9 δισ. Ευρώ, για την επίτευξη του οποίου θα βεβαιωθεί σημαντικά μεγαλύτερο ποσό» εξηγεί και καταλήγει με νόημα:

«Αλήθεια έχουμε στη χώρα μας αρκετές φυλακές για να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τέτοιους νόμους»;

Αγρότες: «Φτιάχνουν σύγχρονους τσιφλικάδες» Σώζουν τους πλούσιους και φτιάχνουν νέους τσιφλικάδες εις βάρος των φτωχών αγροτών, υποστηρίζει μιλώντας στο newpost, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας:

«Ήρθε η σειρά των αγροτών, όχι μόνο να τους φορολογήσει αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όσοι είχαν από τον πατέρα ή τον παπού τους ένα χωραφάκι και δεν μπορούσαν να το καλλιεργήσουν, να τους εξωθήσει να το ξεπουλήσουν. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Αν δεν ανατράψουμε αυτό το βάρβαρο σύστημα κανένα λαϊκό στρώμα δεν θα επιζήσει».

Κτηματομεσίτες: «Τώρα ναι! Γίναμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης» Συμφωνεί και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηματομεσιτών Κωνσταντίνος Κοπανιτσιάνος: «Θεωρώ ότι θα είναι πλήγμα στις αξίες των ακινήτων. Κάνουν ακόμη πιο δυσβάσταχτη την περιουσία στην Ελλάδα»αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο newpost.

«Θα έπρεπε να υπάρχει μια αξιοκρατική προσέγγιση και όταν ένα ακίνητο προσφέρει εισόδημα, τότε να επιβάλλεται ο φόρος που αναλογεί. Ένα ακίνητο που χρησιμοποιείται για ιδιόχρηση ή είναι ένα οικόπεδο που δεν καλλιεργείται, δεν μπορεί να φορολογείται. Ουσιαστικά οδηγούν τον Έλληνα ιδιοκτήτη να ξεπουλήσει την περιουσία του.

Ενόψει και του νόμου που δίνει άδεια παραμονής σε κατοίκους του εξωτερικού που επενδύουν χρήματα, οδηγούν τον έλληνα στο να “ξεφορτωθεί” όπως

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/273714/sfodres-antidraseis-gia-to-sxedio-toy-eniaioiy-foroy-akinhtwn#ixzz2f4NOcImu
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ... (VIDEO)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ... (VIDEO)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ