2013-09-16 21:00:13
Φωτογραφία για Η ψευδαίσθηση της Ένωσης
Η ψευδαίσθηση της Ένωσης είναι για όσους ακόμα πιστεύουν πως είμαστε σε μια φάση όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ελπίδα της περιοχής και μάλλον κοιμούνται ύπνο δικαίου.. Ειδικά όταν η πολιτική της ένωσης είναι αυτή που καθορίζει η Γερμανία ώς εθνικά συμφέρουσα. Απο την εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των εθνικών και άλλων χαρακτηριστικών της κάθε εθνότητας, πλέον πηγαίνουμε σε μια εσωστροφή εθνικιστικής τάσης.

Μια κουβέντα που είχα διαβάσει είναι πως όντως σε μια ήπειρο που ο καθείς έχει μια πολύ πρόσφατη ιστορία απο συγγενείς του να πεί που έζησε εκείνος επί παγκοσμίου πολέμου Β, είναι πολύ δύσκολο αυτό να ξεπεραστεί και ο ένας να δεί τον άλλον ώς ομότιμο ομοεθνή Ευρώπης.. ειδικά όταν μιλάμε για Γερμανούς και την ηγεμονική τάση να προβάλλουν. Το αίμα είναι πολύ φρέσκο ακόμα. Ούτε καν τα 50 χρόνια περιθώριο που χρειάζονται για να καθαρογραφεί η ιστορία δεν πέρασαν και αμέσως μετά , ήρθε η ιδέα της ένωσης ( ;;; )..


Ποιός αλήθεια απο όσους διαβάζετε αυτό εδώ , αριστερός και δεξιός , μπορεί να απορρίψει την ιδέα της γαλανόλευκης και να χαιρετάει την αστερόεσσα της Ε.Ε.;;;... ή να θεωρήσει πως οι αποφάσεις ατόμων στην Ε.Ε. στις Βρυξέλες θα μπορούν να δώσουν δίκαιο ισότιμα και ισομερή για όλες τις χώρες μέλη;

Εκείνοι που σκέφτονται τις ΗΠΑ ώς ενα παράδειγμα, να θυμίσω οτι ναι μεν είναι μια ομοσπονδία με πολιτείες, αλλά ποτέ και καμία απο αυτές δεν έχουν την ίδια μακρόχρονη ιστορία που έχει και η τελευταία χώρα της Ε.Ε. που είναι 6 αιώνες το λιγότερο σε σύγκριση με των ΗΠΑ που είναι 200-250 χρόνια στην καλύτερη; Και φυσικά οι πολιτείες όλες με την ίδια γλώσσα, θρησκεία (Χριστιανισμό) και σε αρκετά σημεία και κουλτούρα.

Για αυτό και σήμερα έχουμε την Ε.Ε. οχι ώς ένωση αλλά σαν ενα καχέκτυπο της Αθηναϊκής ηγεμονίας. Καχέκτυπο διότι η Γερμανία ναι μεν τηρεί στάση ηγεμονική αλλά δεν έχει καμία δυνατότητα προστασίας στρατιωτικής μιας χώρας μέλους αν αυτή την χρειαστεί. Και αυτό σε συνδυασμό με την απουσία δίπολου εξουσίας στην Ε.Ε. για ισορροπία (βλ. Γαλλία εδώ) δεν έχουμε και δεν πρόκειται να έχουμε , ποτέ , μια ένωση όπως το λένε.

Αλέξανδρος Νίκλαν - www.geopolitics.com.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ