2013-09-16 21:11:03
Φωτογραφία για Στη μνήμη της Σάρα που έσβησε από καρκίνο - Στη Κρήτη μια μοναδική πρωτοβουλία [video]
Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια, στις 16 Ιανουαρίου το 2001, είδαν την κόρη τους Σάρα να "σβήνει" στην αγκαλιά τους νικημένη από καρκίνο. Η Σάρα, που όλοι τη θυμούνται ως το γελαστό κορίτσι, προτού φύγει είχε μεταδώσει στους οικείους της την επιθυμία να βοηθήσει άλλα παιδιά που περνούσαν δύσκολες ώρες, μεταξύ νοσοκομείων και επίπονων θεραπειών.

Γνωρίστε τη Σάρα και την ιστορία της μέσα από το παρακάτω βίντεο και γίνετε και εσείς συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι που τα έχει όλα. Δάκρυα, λύπη, ελπίδα αλλά και γέλιο και που αποτέλεσε την έμπνευση για μια μοναδική πρωτοβουλία που φιλοξενείται στα Χανιά από την οικογένεια της Σάρα

Μετά από έξι χρόνια οι γονείς της, Γκεντ και Τζούλια Hoburn, αλλά και φίλοι της αποφάσισαν, την τραγωδία που βίωσαν να την ξορκίσουν δίνοντας χαρά και ελπίδα.

Έτσι, το 2007, ίδρυσαν στα Καμπιά Αποκορώνου το ίδρυμα "Sara's Hope Foundation" στη μνήμη της κόρης τους.


Το ίδρυμα συγκεντρώνοντας χρήματα από κοινωνικές δραστηριότητες φιλοξενεί από το Μάιο του 2011 δωρεάν κάθε εβδομάδα στα Χανιά, σε συνεργασία με νοσοκομεία στο Νιούκαστλ της Αγγλίας μια οικογένεια με παιδί που πάσχει από καρκίνο.

Μια τέτοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον Αποκόρωνα, με την διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου σε 3 χωριά, από την Εξώπολη στο Καλαμίτσι.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί ενώ στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική, ντισκο, χάπενιγκς για παιδιά και κυρίως κέφι και ζωντάνια για ένα σκοπό που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και αδιάφορο.

Το 25% των χρημάτων θα διατεθεί για στον "Ορίζοντα", Ελληνική Εταιρεία βοήθειας καρκινοπαθών ενώ η πρόσκληση έχει τιμή 10 ευρώ για ενήλικες και 5 για παιδιά.

Δείτε τις παρακάτω αφίσες με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης
flashnews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ