2013-09-16 22:44:03
Φωτογραφία για Στην Κένυα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς
«Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συνεισφέρουν με την ικανότητά τους και την εμπειρία τους στο σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής της Κένυα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των κατασκευών, της υγείας, της αγροτικής ανάπτυξης κ.α.

Από την άλλη πλευρά, ο όγκος του διμερούς εμπορίου είναι πολύ μικρός. Υπολείπεται των δυνατοτήτων των δύο χωρών. Οι οικονομίες μας είναι συμπληρωματικές και μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου».

Αυτό τόνισε, χαιρετίζοντας τις εργασίες του πρώτου Ελληνοκενυατικού Επιχειρηματικού Forum, που γίνεται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Kenyata, στο Ναϊρόμπι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, η αγορά της Κένυας μπορεί να υποδεχθεί περισσότερα ελληνικά προϊόντα, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές.


«Στον τομέα των επενδύσεων επίσης θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες. Ευρισκόμενη πάνω από τις βόρειες ακτές της Αφρικής και από τις δυτικές ακτές της Ασίας, η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, θεωρείται πύλη εισόδου προς την Ευρώπη. Το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, είναι κομβικό σημείο του διεθνούς εμπορίου, καθώς υποδέχεται ακόμα και τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων, με ανταγωνιστικά τέλη αποθήκευσης και λειτουργίας» όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν την ελληνική αποστολή ενδιαφέρονται σοβαρά για μακροχρόνιες συνεργασίες στους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπου επιχειρούν. Όχι μόνο στο έδαφος των δύο χωρών αλλά και σε τρίτες χώρες, όπου Ελλάδα και Κένυα έχουν σημαντική παρουσία.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ