2013-09-16 22:45:54
Φωτογραφία για Κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου από τουρκικά μαχητικά
Συριακό ελικόπτερο κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αφού, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Τη Δευτέρα στις 14.20 το απόγευμα, ένα ελικόπτερο τύπου Mi-17, το οποίο ανήκει στη Συρία, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στην περιοχή Γκουβέτσι στην επαρχία Χατάι κατά δύο χιλιόμετρα» δήλωσε ο κ. Αρίντς στην Άγκυρα, μετά από τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Του έγιναν επανειλημμένες συστάσεις από την αεράμυνά μας και, όταν η παραβίαση συνεχίστηκε, τα αεροπλάνα μας το έπληξαν στις 14.25 με πύραυλο, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει σε συριακό έδαφος», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει πως το συριακό ελικόπτερο  «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 2 χιλιόμετρα» και χτυπήθηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στις 14:27 για να πέσει τελικά στο συριακό έδαφος, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το συριακό Μi-17 έγινε αντιληπτό από τις τουρκικές αρχές στις 13:41, καθώς πετούσε σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία. Αφού έγινε η σχετική προειδοποίηση, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το ελικόπτερο.

Σε δήλωση που έκανε στο Παρίσι όπου βρίσκεται, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε λόγο για ενέργεια της Τουρκίας που «έγινε σε συριακό έδαφος, σε απόσταση 400 μέτρων από τα σύνορα» και τόνισε πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία περίπτωση την παραβίαση των συνόρων της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο NATO λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/story/699080 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ