2013-09-17 03:02:04
Φωτογραφία για Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην κεντρική του θέση για την διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία και σε ανεπίσημο σημείωμά του τονίζει ότι ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που το έχει θέσει στο Βερολίνο.

Με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας σχετικά με δήλωση του Μπερντ Ρίξινγκερ του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το ζήτημα διεκδίκησης αποζημίωσης για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που ξαναέθεσε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, αφορά την γερμανική κυβέρνηση και απευθύνεται πρωτίστως στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, επισημαίνοντας την ανάγκη να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβερνητική ολιγωρία, καθώς και στην επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να μην θέτει το ζήτημα στην γερμανική κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη ΔΕΘ ότι στόχος μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «να συγκροτήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές μια πλατειά εθνική Επιτροπή, παίρνοντας ως κορμό τη σημερινή Επιτροπή διεκδίκησης και αξιοποιώντας προσωπικότητες, έλληνες και ξένους, διότι πραγματικά πιστεύουμε ότι σε αυτή μας την προσπάθεια θα υπάρξει ευρύτατη υποστήριξη όχι μόνο από την πλευρά του ελληνικού λαού, αλλά και από δυνάμεις και όχι μόνο στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ως προς τη θέση του Die Linke, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι αυτή διατυπώθηκε σε συνέντευξη της συμπροέδρου του, πρόσφατα στην ελληνική «Εφημερίδα των Συντακτών» και είναι θετική στη διεκδίκηση αποζημίωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε αυτό
. Επισημαίνουμε, επίσης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη θέση του Die Linke αναφορικά με το ανεξάρτητο ζήτημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και ευρύτερα στην ευρωζώνη, όπου ασκείται κριτική στις επιλογές της καταστροφικής λιτότητας και των δανείων που τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι για να τα εισπράξουν οι τραπεζίτες και οι άλλοι ζάπλουτοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με την «ταχύτητα με την οποία από την Παρασκευή το βράδυ που ετέθη το ζήτημα από το Αλέξη Τσίπρα κινητοποιήθηκε ο επικοινωνιακός μηχανισμός σε Ελλάδα και Γερμανία, ώστε να γίνει το ζήτημα πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας, άσχετο με την ουσία της συνέντευξης του Ρίξινγκερ, και να επανέρθει στην Ελληνική πολιτική σκηνή με συναφή δημοσιεύματα και ερώτηση στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ».

Επιπλέον, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τέτοιου τύπου ερωτήσεις, συνηθίζουν να τις θέτουν μόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, «ξεχνώντας» ότι έχουν περάσει πολλές κυβερνήσεις από τότε που έφυγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα».

Ακόμα και η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία επικαλείται κάθε λίγο και λιγάκι την πατρίδα και τον πατριωτισμό μόνο κατ' ευφημισμό, όχι μόνο δεν έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία για το σοβαρό θέμα του κατοχικού δανείου, αλλά δεν έχει τολμήσει καν να το θέσει προς συζήτηση ενώπιον της 'Ανγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η γερμανική Αριστερά και συγκεκριμένα το Die Linke, όχι μόνο δεν θα φέρουν εμπόδια στα δίκαια ελληνικά αιτήματα, αλλά θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο να επιλυθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ