2013-09-17 09:08:04
Φωτογραφία για «Έθαψαν» το Δημαρχείο Ξάνθης! Έσβησαν τα φώτα μετά από 85 χρόνια
Στο χρονοντούλαπο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας κλείδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το ιστορικό κτήριο επί της οδού Μαυρομιχάλη στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης που επί σειρά ετών λειτουργούσε ως Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ντυμένοι στην τρίχα, και αγορεύοντας επί της ιστορικότητας του κτηρίου δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην Δημαρχείο της Ξάνθης βγάζοντας φωτογραφίες και σβήνοντας πρακτικά τα φώτα του κτηρίου για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ο χώρος θα αναστηλωθεί και θα δοθεί προς νέα χρήση.

Όπως είναι γνωστό, λόγω των μεγάλων φθορών που παρουσίαζε το ιστορικό Δημαρχείο της Ξάνθης, οι υπηρεσίες του δήμου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου συνεδρίασε για τελευταία φορά στο πρώην Δημαρχείο, και η επόμενη σύγκλισή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε άλλον χώρο στο νέο Δημαρχείο.


«Αυτός ο χώρος για 85 χρόνια ήταν το σπίτι του δήμου και το σπίτι των πολιτών» ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τονίζοντας πως «είμαστε σήμερα αυτοί που θα τον παραδώσουν για μια άλλη χρήση, δεν μας χωράει πια. Μεγάλωσε η πόλη, μεγάλωσε και το δημοτικό συμβούλιο και είναι αναγκαίο να πάμε σε μια νέα αίθουσα».

Βαθύτατα συγκινημένος δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, επισημαίνοντας πως «επί 90 περίπου χρόνια σε αυτόν τον χώρο πάρθηκαν χιλιάδες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία αυτού του τόπου και μάλιστα σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες. Οι αποφάσεις ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και ο δήμος μας είχε μια αναπτυξιακή πορεία μέχρι και σήμερα και είμαι βέβαιος ότι αυτή η πορεία θα υπάρχει και στο μέλλον. Αυτό το κτήριο πολύ σύντομα θα ανακαινιστεί, θα αποκατασταθεί και θα δοθεί προς χρήση στην κοινωνία της Ξάνθης». Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους που πέρασαν από τις αίθουσες του ιστορικού Δημαρχείου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος χαρακτήρισε ως «κύτταρο δημοκρατίας» τη μέχρι πρότινος αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης σημείωσε πως είναι αναγκαίο μετά την ανακαίνιση του κτηρίου να δημιουργηθεί ένας μουσειακός χώρος με την ιστορία του δήμου Ξάνθης. «Έδωσα την παρουσία μου εδώ όσο καλύτερα μπορούσα» σημείωσε με τη σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Γιώργος Κολλάρος.

http://www.thrakitoday.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ