2013-09-17 11:14:12
Φωτογραφία για Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση στο τρόλεϊ
Δεν φαίνεται να ρίχνει φως στην υπόθεση το πόρισμα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση, που έχασε τη ζωή του τον Αύγουστο όταν πήδηξε από το τρόλεϊ μετά από καυγά που είχε με τον ελεγκτή επειδή δεν είχε εισιτήριο!

Το πόρισμα 100 σελίδων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε η πόρτα του τρόλεϊ θα προκύψει πιθανόν μόνο από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Η πόρτα του οχήματος μπορεί να ανοίξει από τον οδηγό του τρόλεϊ, με χειροκίνητο τρόπο, όπου απαιτείται δύναμη τουλάχιστον 80-85 κιλών ή με το πάτημα του μπουτόν «ειδικών καταστάσεων» που μεταφέρει πίεση 5,3 bar (ατμοσφαιρών)».

Ακόμα, δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο αν ο νεαρός έχασε την ισορροπία του όταν το πόδι του παγιδεύτηκε στην μισόκλειστη πόρτα του τρόλεϊ. Ο πραγματογνώμονας από την άλλη πλευρά επισημαίνει ότι στο πόρισμά μου απαντά μόνο στα ερωτήματα που του είχαν τεθεί.

Μάλιστα η πλευρά του 19χρονου εστιάζει το ενδιαφέρον της στην δακτυλοσκοπική εξέταση στο εσωτερικό του οχήματος καθώς, όπως αναφέρει, «υπάρχουν ενδείξεις ότι το μπουτόν για να ανοίξει η πόρτα το πάτησε ο ελεγκτής και όχι ο νεαρός που είχε χάσει την ισορροπία του και βρισκόταν ήδη με την πλάτη στην πόρτα του τρόλεϊ».

Από την άλλη, οι αξιωματικοί της Τροχαίας έχουν συγκεντρώσει περίπου 8 καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και αναμένονται σχετικές εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας του θύματος.

Πηγή: «Βήμα»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ