2013-09-17 11:13:41
Φωτογραφία για Κανονικά θα λειτουργούν όλα τα ΜΜΜ εκτός από τα λεωφορεία
Οι απεργίες μέχρι τώρα(Θα ανανεώνεται συνεχώς)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

Λεωφορεία, Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία Προαστιακός: 24ωρη απεργία Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Κανονική λειτουργία

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Λεωφορεία, Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία Προαστιακός: 24ωρη απεργία Μετρό: Κανονική λειτουργία. Δρομολόγια μέχρι Δουκ. Πλακεντίας. ΗΣΑΠ, Τραμ: Κανονική λειτουργία

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Λεωφορεία, Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία Προαστιακός: 24ωρη απεργία Μετρό: Κανονική λειτουργία. Δρομολόγια μέχρι Δουκ. Πλακεντίας. ΗΣΑΠ, Τραμ: Κανονική λειτουργία

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Λεωφορεία: 24ωρη απεργία

Τρίτη 29 Ιανουαρίου

 Λεωφορεία: 24ωρη απεργία

Ξεκίνησαν κανονικά την λειτουργία του το μετρό καθώς και ηλεκτρικός(ΗΣΑΠ) και τραμ το μεσημέρι γύρω στις 3 η ώρα αλλά με την συχνότητα των συρμών του Σαββατοκύριακου.


Τα φύλλα πολιτικής επιστράτευσης που εξέδωσε η κυβέρνηση τα οποία ουσιαστικά αναγκάζουν τους εργαζομένους να επιστρέψουν στις δουλειές αλλιώς κινδυνεύουν με άμεσες απολύσεις σύμφωνα με τον νόμο. Σημειώνεται ότι όσοι λαμβάνουν τα φύλλα επίταξης επιστρέφουν στα πόστα τους, η διαδικασία ωστόσο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Βέβαια δεν πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός της επέμβασης των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όπου είχαν "οχυρωθεί" τις προηγούμενες ώρες οι εργαζόμενοι.

Πολίτης, μέλος του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα ήταν στον χώρο και τράβηξε βίντεο τόσο την στιγμή της επέμβασης, ενώ κατέγραψε και τους διαλόγους όσων ήταν μέσα στο αμαξοστάσιο με τους αστυνομικούς.

Άνδρες της ΕΚΑΜ με πολιορκητικό κριό έσπασαν ένα τμήμα της σιδερένιας πύλης και μπήκαν στο χώρο του αμαξοστασίου όπου και ζητούν από τους εργαζομένους να βγουν με το καλό αλλιώς θα συλληφθούν.

Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.

Σαφώς και αναγνωρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του μετρό, σαφώς και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του καθενός να απεργεί για να υπερασπίσει τα εργασιακά του διακαιώματα αλλά αυτό που συνέβαινε αυτές τις μέρες είχε καταντήσει αστείο.

Δεν είναι δυνατόν από την μία να απεργείς και από την άλλη να υπάρχουν αναφορές πως ελάχιστοι ήταν αυτοί που απεργούσαν...Όλοι οι υπόλοιποι δεν δούλευαν και έπαιρναν κανονικά τον μισθό τους!

Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: Ή να κάνει πίσω και να ανοίξει έτσι ένας κύκλος διεκδικήσεων από όλους τους υπαλλήλους που θίγονται από το μισθολόγιο ή να κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει η απεργία.

Προφανώς τα προβλήματα των εργαζόμενων όλης της χώρας είναι πολλά και δυσβάσταχτα. Όλοι, όμως, οι Έλληνες, κι όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θίγονται από την οικονομική κρίση και τη λαίλαπα των μέτρων. Βέβαια, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να έπαιρναν μισθό όλοι οι Έλληνες σαν κι αυτό που παίρνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Δείτε αναλυτικά ποια μέσα απεργούν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Επίσης ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγων των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Τι θα γίνει με τους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις μέρες των απεργιών

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.
psifiakoohiro
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ