2013-09-17 15:36:12
Φωτογραφία για Τα πέντε κριτήρια για απαλλαγή από τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Μόνο τα φτωχά στρώματα των φορολογουμένων - και αυτό υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις - θα εξαιρεθούν απ' τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Οι προσωρινές απαλλαγές θα παρέχονται σε ετήσια βάση, όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος", εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα εξής πέντε κριτήρια:

1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο μέλος. Δηλαδή οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ δεν θα δικαιούται απαλλαγής.

2. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του βεβαιωθέντος φόρου (υπόχρεος, σύζυγος και προστατευόμενα μέλη)

Αν για παράδειγμα ο φόρος που προκύπτει είναι 500 ευρώ και το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 5.000 ευρώ, πχ 5.200 ευρώ, τότε η οικογένεια έστω κι αν περιλαμβάνει ανέργους ή αναπήρους ή είναι πολύτεκνη (με 4 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα) δεν θα δικαιούται απαλλαγής !


3. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων και των οικοπέδων που ανήκουν στην ιδιοκτησία των μελών του νοικοκυριού (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας) δεν υπερβαίνει τα 200 τμ προκειμένου για κτίσματα, τα 500 τμ προκειμένου για οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού και τα 6.000 τμ προκειμένου για αγροτεμάχια

4. Το σύνολο της αξίας των καταθέσεων και των χρεογράφων στην κατοχή των μελών του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει το τριπλάσιο του φόρου, και

5. Τα μέλη του νοικοκυριού δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με Lotus και McLaren συζητά ο Massa
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με Lotus και McLaren συζητά ο Massa
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ