2013-09-17 18:00:28
Φωτογραφία για ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΦΙΚΤΗ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ «ΣΚΥΛΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΙ Σ.Ζ.
«Χείμαρρος» ο Νίκος Αναστόπουλος στον "Sentra 103,3"!

Ο Έλληνας τεχνικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μίλησε στην εκπομπή «Παλτά και παικταράδες» για τους... άλλους προπονητές που απέτυχαν, αλλά δεν τους «αγγίζει» κανείς, για τον Τρινκιέρι και τον... Διαμαντίδη και για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Αναστόπουλος, που είναι ελεύθερος και χωρίς ομάδα, απαντάει σε όσους τον κατηγορούν πως απέτυχε στον Ατρόμητο, αναλύει την πορεία της εθνικής μπάσκετ στη Σλοβενία και εξηγεί πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει καλό κέντρο και σφικτή άμυνα απέναντι στα «σκυλιά» της Παρί, σημειώνοντας πως το «Χ» θα είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου Για το γεγονός πως δεν έχει ομάδα: «Δεν θέλω να πω τίποτα, γιατί μπορεί να κάνω κακό και σε μένα και γενικά. Σίγουρα, οι καλοί δεν χάνονται. Στην Ελλάδα αυτός που δουλεύει δεν αντιμετωπίζεται αξιοκρατικά
. Προσπαθούμε να τον μειώσουμε με άλλου είδους χτυπήματα. Λένε πως πήγα στον Ατρόμητο και απέτυχα. Κι άλλοι πήγαν με πολύ καλό υλικό πχ στον Άρη και απέτυχαν, αλλά για αυτούς δεν το επισημαίνουν. Άλλοι πήγαν στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, γιατί για αυτούς δεν γράφουν και γράφουν μόνο για μένα; Δεν μου έδωσαν τον Ατρόμητο πρώτο και τον πήγα τέταρτο. Τέταρτο τον πήρα και έτσι τον παρέδωσα. Μπορεί να μην κολλάς σε μια ομάδα για «Χ-Ψ» λόγους. Κι άλλοι δεν πέτυχαν, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως είναι κακοί».

Για την εθνική μπάσκετ: «Δυστυχώς απέτυχε. Κυρίως γιατί έλειπαν κάποιοι παίκτες, όπως πχ. Διαμαντίδης. Η Εθνική ομάδα είναι υποχρέωση, αλλά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του. Αν έπαιζε θα μπορούσε να δώσει βοήθεια. Τέτοιους παίκτες δεν έχουμε. Ο Σπανούλης, που είναι δύναμη, είναι άνθρωπος κι αυτός. Δεν είχαμε εναλλακτικές λύσεις και βάθος. Οι Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά τα άλλα παιδιά δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Ο Καβαδάς είναι εξελίξιμος και ο Σλούκας, αλλά δεν μπόρεσαν να ξελασπώσουν την ομάδα. Όσες φορές κι αν παίξουμε με τη Φινλανδία βέβαια, δεν θα ξαναχάσουμε. Φάνηκε όμως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, πως ο Τρινκιέρι δεν ήταν ο κατάλληλος. Δεν έχουμε Έλληνες προπονητές; Οι Κατσικάρης, Πεδουλάκης, Μπαρτζώκας έδειξαν στοιχεία πολύ καλά. Αν ήταν ξένος και έπαιρνε την Ευρωλίγκα θα έγραφαν ύμνους. Το πιο σημαντικό για έναν προπονητή είναι η διαχείριση του υλικού. Είναι εύκολο να προπονήσεις και να κοουτσάρεις, αλλά δύσκολο να διαχειριστείς μια κατάσταση. Η απόδοση του Τρινκιέρι δεν ήταν αυτή που φανταζόταν ο Βασιλακόπουλος και η Ομοσπονδία».

Για το ματς Ολυμπιακός-Παρί: «Πάντα στο ξεκίνημα και ειδικά απέναντι σε τέτοια ομάδα, ο βαθμός είναι πολύ θετικό αποτέλεσμα που δίνει και ψυχολογικά για τη συνέχεια. Γιατί δεν θα μετρήσει η πρεμιέρα, αλλά η πορεία. Το αποψινό ματς θα κριθεί κατά την άποψή μου στο κέντρο. Η Παρί παίζει το 4-3-3 πάρα πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χάνει εύκολα την μπάλα για να μην δέχεται δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Και ο παίκτης που θα παίξει πίσω από τον Μήτρογλου, ο Σαβιόλα αν είναι, να γυρνάει και να γίνεται τρίτο χαφ, γιατί η Παρί θα έχει έναν παίκτη παραπάνω στο κέντρο. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ το σύστημα. Για αυτό πληρώνεται ο Μίτσελ και του έχει δώσει ο Μαρινάκης ό,τι έχει ζητήσει, για να βρει λύσεις. Η Παρί έχει τρία «σκυλιά», παίκτες γρήγοροι, μπαλαδόροι. Και τρεις κυνηγούς-φωτιά. Χρειάζονται διπλά μαρκαρίσματα στις πτέρυγες, να δίνονται βοήθειες στα μπακ που θα είναι Μπονγκ ή Χολέμπας και Μανιάτης. Οι εξτρέμ Κάμπελ και Βάις, αν παίξουν, είναι γρήγοροι και μπορεί να γυρνάνε πίσω, για να μένουν τα χαφ στον άξονα και να μην αδειάζει το κέντρο. Σε τέτοια παιχνίδια για να πετύχεις πρέπει οι 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές να έχουν απόδοση άριστη».

Για τους Ιμπραϊμοβιτς και Καβάνι: «Είναι δύο παίκτες που δεν πρέπει να μείνουν αφύλακτοι. Αν δεν σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής δεν μπορείς να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Μπορεί στο 89' να κερδίσουν ένα πέναλτι, ένα φάουλ, να κάνουν μια σέντρα, μια πάσα».

Για την έδρα και αν θα παίξει αμυντικά ή επιθετικά: «Το Καραϊσκάκη είναι καυτή έδρα, αλλά δεν θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Σε μια ομάδα καλή όπως ο Ολυμπιακός, που έχει κι άλλα περιθώρια βέβαια, αν η αμυντική λειτουργία είναι καλή, σφικτή άμυνα, δεν έχουν χώρο οι αντίπαλοι, είναι κοντά οι γραμμές και παίξει γρήγορα πιστεύω θα μπορέσει να χτυπήσει το ματς. Λέτε αν θα παίξει επιθετικά; Υπάρχει προπονητής στον πλανήτη που λέει καθίστε πίσω; Απορώ πώς τα γράφουν αυτά. Καμιά φορά αναγκάζεσαι να μείνεις πίσω από την πίεση που σου ασκεί ο αντίπαλος».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ