2013-09-17 21:54:04
Φωτογραφία για Αποφάσεις Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ
Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συνεκλήθη σήμερα, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία, για να κάνει εκτίμηση των κινητοποιήσεων και να γίνουν εισηγήσεις για το επόμενο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων χαιρέτησαν την πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργία και στην πορεία προς τη Βουλή, παρά το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που και οι δύο εργοδότες τους, κράτος και ορισμένοι σχολάρχες, καλλιέργησαν εναντίον τους. Τονίστηκε, επίσης, ότι ο γενικός ξεσηκωμός ολόκληρου του κόσμου της εκπαίδευσης είναι ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια. Μετά από μια δημιουργική και σε κλίμα σύμπνοιας συζήτηση, λήφθηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις:

• Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ομόφωνα εξουσιοδότησε το προεδρείο, ώστε να προκηρυχθεί, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ), 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα


• Να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων σε κάθε είδους κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, αλλά και των εργαζόμενων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Ταυτόχρονα έγινε η πρόταση η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας να φιλοξενεί, πέρα από δράσεις του κλάδου μας, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του χώρου της εκπαίδευσης, αλλά και της εργασίας γενικά με ευρύτερο ενδιαφέρον.

• Να διεξαχθούν γενικές συνελεύσεις σε σχολεία και παραρτήματα πρωτοβάθμιων σωματείων, ώστε να ακουστεί η άποψη όλων των συναδέλφων και να καταγραφούν προτάσεις για τη χάραξη περαιτέρω πορείας. Στη συνέχεια να γίνουν συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπου θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι όλων των σχολείων.

• Η ΟΙΕΛΕ προτείνει να αναληφθεί πρωτοβουλία με τις άλλες Ομοσπονδίες για μια συνάντηση με τις συνομοσπονδίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο στήριξης του οργανωμένου κινήματος της εργασίας στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ