2013-09-18 01:01:04
Φωτογραφία για Μάθε από βοτανολογία μέχρι μαθηματικά... από τον παπά
Θέλεις να μάθεις βελονάκι; Σε ενδιαφέρει ο μυστικός κόσμος των βοτάνων; Σου αρέσουν τα γλυκά κουταλιού αλλά δε σου "δένει" πάντα το σιρόπι; Θέλεις να πας το παιδί σου στο φροντιστήριο αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα;

Υπάρχει λύση! Στην ενορία της Αγίας Τριάδας ο πατήρ Μιχαήλ Παπαθεοχάρης με τη βοήθεια και την εθελοντική προσφορά πολλών ανθρώπων θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι για να κρατήσει την ενορία του ζωντανή και κοντά στους πιστούς αλλά και για να προσφέρει ό,τι μπορεί σε ανθρώπους που το χρειάζονται.

Αγία Τριάδα μαθηματα κοινωνικού φροντιστηρίου πατήρ Μιχαήλ Παπαθεοχάρης

Και η ανάγκη αυτή δεν περιορίζεται στα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου που βοήθησαν την περυσινή χρονιά περισσότερους από 60 μαθητές της ευρύτερης περιοχής αλλά επεκτείνεται στη μεταφορά της γνώσης για τις παραδοσιακές ασχολίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μαθήματα για βελονάκι και κοπτικής - ραπτικής παρακολούθησαν περίπου 40 γυναίκες από 18-60 χρονών ενώ οι ίδιες οι μαθήτριες ζήτησαν να μάθουν και "κοφτό" κι έτσι φέτος σε αυτή την κατηγορία θα μπει και νέο μάθημα.


Αυξημένο επίσης είναι το ενδιαφέρον και για τη βοτανολογία κι ο παπάς της ενορίας έσπευσε να βρει άνθρωπο γνώστη του αντικειμένου για να διδάξει τους «μαθητές».

Τα βότανα συνδυάζονται και με τα σαπούνια, γι'αυτό φέτος στο μάθημα παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων εκτός από τα μυστικά του λικέρ και του γλυκού κουταλιού οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν να φτιάχνουν ... και τα σαπούνια τους!

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει από το σπίτι να μάθει να ασχολείται με κάτι από τη στιγμή που είναι άνεργος ή που έχει βγει στη σύνταξη. Επίσης οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι θέλουν αυτά που γνωρίζουν να τα διδάξουν στους νεότερους. Όλο αυτό το κλίμα «προσφοράς και ζήτησης» μας επιτρέπει αυτές τις δραστηριότητες» ανέφερε ο πατήρ Μιχαήλ στο MadeinCreta.

Τον Οκτώβριο ξεκινά το κοινωνικό φροντιστήριο της ενορίας

Αγία Τριάδα μαθηματα κοινωνικού φροντιστηρίου πατήρ Μιχαήλ Παπαθεοχάρης

Με το ίδιο σκεπτικό θα συνεχιστούν και τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου, ενώ δεν αποκλείεται να στηθεί και θεατρικό εργαστήρι.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά στη μέση, πρέπει να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Οι εκπαιδευτικοί που στάθηκαν πέρυσι στο πλευρό μας, συνεχίζουν να είναι πλάι μας. Άνεργοι είναι στην πλειοψηφία τους ή με μερικές ώρες σε φροντιστήρια, θέλουν όμως να βοηθήσουν» συνέχισε.

Τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου και θα αφορούν στα παιδιά του δημοτικού, για ενισχυτική διδασκαλία και ξένες γλώσσες και στα παιδιά του Γυμνασίου για τα φιλολογικά μαθήματα, όπως και για τα μαθηματικά τη φυσική και τη χημεία.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα λειτουργήσουν και τμήματα για το λύκειο. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου στα μαθήματα των ξένων γλωσσών δε θα γίνουν νέες εγγραφές.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν είτε στο κοινωνικό φροντιστήριο είτε στα άλλα μαθήματα οι εγγραφές ξεκίνησαν στο γραφείο της ενορίας από τις 9 - 12 καθημερινά και στο τηλέφωνο 2810-282183.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το μέλι στην Αρχαία Ελλάδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το μέλι στην Αρχαία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ