2013-09-18 09:19:16
Φωτογραφία για Ηλεία: Το εντυπωσιακό σερί της Ασφάλειας Πύργου
Ένα εξαιρετικό σερί εξιχνιάσεων σε υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα όπως δολοφονίες, ληστείες αλλά και μεγάλες σε έκταση διαρρήξεις και κλοπές, έχει να παρουσιάσει από την αρχή του έτους η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Τουλάχιστον 15 περιπτώσεις καταγράφονται μέσα από το Αστυνομικό Δελτίο, ενώ σημαντικές επιτυχίες παρουσιάζει και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών που εντάσσεται στην υποδιεύθυνση με πιο πρόσφατη τον εντοπισμό 832 κιλών χασίς σε παραλία στο Κάστρο Κυλλήνης.

Αυτή τη χρονιά υπήρξαν σημαντικά κρούσματα εγκληματικότητας στη γενικότερη έξαρση που εμφανίζεται πανελλαδικά με φόντο και την οικονομική κρίση. Όμως στην Ηλεία τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν, στις περισσότερες υπήρξε σύλληψη δραστών, ενώ εξαρθρώθηκαν σπείρες που λυμαίνονταν την περιοχή.

Τον Ιανουάριο εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που είχε τους προηγούμενους μήνες είχαν διαπράξει 74 διαρρήξεις οικιών αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το Μάρτιο σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες εξιχνιάστηκε η υπόθεση των κλεμμένων αγροτικών φορτηγών και εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε κλέψει 16 ΙΧΦ μάρκας TOYOTA από την Ηλεία και 36 από την Αχαΐα.


Λίγες ημέρες αργότερα εξιχνιάστηκε η δολοφονία ιδιοκτήτη υγρών καυσίμων στο Επιτάλιο που είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2011. Τον ίδιο μήνα και μέσα σε λίγες ώρες εξιχνιάστηκε η δολοφονία νεαρού άντρα στο σπίτι του στο Κλεινδιά από συγχωριανό του.

Τον περασμένο Απρίλιο, συνελήφθησαν δύο έλληνες που εμπλέκονταν σε 20 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, ενώ εξαρθρώθηκε και σπείρα που είχε ληστέψει με αγριότητα μια ηλικιωμένη ενώ είχαν στο ενεργητικό τους και αρκετές διαρρήξεις.

Τέλος τον ίδιο μήνα εντοπίστηκε και συνελήφθη Αλβανός που έκλεβε ζώα από τον Πύργο και τα μετέφερε στην Αλβανία.

Τον Μάιο εξιχνιάστηκε άλλη μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στο Σκουροχώρι μέσα στο σπίτι τους με δύο δράστες.

Σάλο είχε προκαλέσει στα τέλη Μαΐου η εν ψυχρώ δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κυλλήνη Δημήτρη Κουτρουμάνου, από έναν Αλβανό δράστη. Η εξιχνίασης της υπόθεσης ήρθε μετά από περίπου 25 ημέρες. Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα επικίνδυνων κακοποιών από την Αλβανία, που είχαν διαπράξει ακόμα πέντε ληστείες σε σπίτια και καταστήματα πυροβολώντας αδιακρίτως.

Τον περασμένο Ιούλιο εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων από ανήλικους ΡΟΜΑ στον Πύργο, ενώ δύο εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο εξιχνιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Πρώτα η εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων ΡΟΜΑ σε συμπλοκή στη Γαστούνη, όπου τραυματίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, με τη σύλληψη οκτώ δραστών, εκ των οποίων οι τρεις φέρονται να προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό των θυμάτων. Μια μέρα αργότερα εξιχνιάστηκε και η υπόθεση δολοφονίας δύο αδερφών από τη Βουλγαρία ηλικίας 4 και 7 ετών, με φερόμενο δράστη τον 13χρονο θείο τους που τα πέταξε μέσα σε αρδευτικό κανάλι.

Τον Αύγουστο εξιχνιάστηκε επίσης μέσα σε λίγες ώρες η υπόθεση παιδοκτονίας από τη μητέρα και τη γιαγιά ενός μόλις λίγων λεπτών βρέφους στα Λεχαινά, όπου το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων και βρέθηκε στη χωματερή της περιοχής. Τον ίδιο μήνα εξιχνιάστηκε και η υπόθεση ένοπλης ληστείας σε βάρος επιχειρηματία στα Χανάκια Πύργου που είχε συμβεί μέσα στο σπίτι του το Φεβρουάριο του 2012 με λεία κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 36.000 ευρώ.

Τέλος πριν λίγες ημέρες εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας βιασμού και σκληρού ξυλοδαρμού μιας 62χρονης γυναίκας από έναν 43χρονο άντρα, στα Τριπόταμα στα όρια Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας. Και τα εύσημα για αυτές τις περιπτώσεις που έλαβαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Κώστας Δίπλας σε κάθε περίπτωση αντανακλούν σε όλο το προσωπικό που «δούλεψε» αυτές τις υποθέσεις, υπό την καθοδήγησή τους. Για να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. μέσα από έρευνα σε βάθος και αξιοποίηση πληροφοριών σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ