2013-09-18 10:28:03
Φωτογραφία για Κύμα αλλαγών σε συντάξεις - επιδόματα
Νέο γύρο ενοποιήσεων των Ταμείων προτείνει ο ΟΟΣΑ, με έκθεση που παρελήφθη από το υπουργείο Εργασίας. Ως φορείς κύριας ασφάλισης διατηρεί μόνο τρεις, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Υγειονομική περίθαλψη θα παρέχεται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ. Οι υποδεικνυόμενες συγχωνεύσεις συνοδεύονται από... σειρά δραστικών αλλαγών στις συντάξεις και στα επιδόματα που χορηγούνται. Οδηγούν σε κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων, ώστε να επέλθει εξίσωση εισφορών και παροχών.

Δραστικές αλλαγές στα χορηγούμενα επιδόματα και νέο γύρο ενοποιήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία προτείνει ο ΟΟΣΑ σε μελέτη η οποία παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας.

Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών είναι πως προτείνεται η αντικατάσταση των παροχών σε 500.000 αναπήρους (συντάξεις και επιδόματα) από ένα νέο επίδομα -ύψους 500 ευρώ- το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Ουσιαστικά στη μελέτη προτείνεται όλα τα μη ανταποδοτικά επιδόματα να δίνονται με βάση το εισόδημα, προκειμένου να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (κάτι που θα επηρεάσει βέβαια τον τελικό αριθμό των δικαιούχων).
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δικαιοσύνη, απολογήσου!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δικαιοσύνη, απολογήσου!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ