2013-09-18 16:13:14
Φωτογραφία για Πουλήθηκε το στοιχειωμένο ακίνητο του Δημοσίου στο Φάληρo
Ένα ακόμη δημόσιο ακίνητο πωλήθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μέσω του προγράμματος αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου και της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealstate.gr.

Πρόκειται για το διατηρητέο ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, επιφάνειας 372 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Σμολένσκυ 4, στο Νέο Φάληρο.

Πλειοδοτήθηκε στα 434.300 ευρώ, τίμημα, το οποίο είναι 40% ανώτερο της τιμής εκκίνησης και που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό, με δεδομένη την κατάσταση της αγοράς, αλλά και τις επιπλέον επενδύσεις που απαιτούνται για την αναστήλωση του κτιρίου.

Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στο Δημόσιο το 2002 από σχολάζουσα κληρονομιά και, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η πώληση διασφαλίζει την αξιοποίησή του, καθώς έως σήμερα παρέμενε εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, υπάρχει ένα φάντασμα σε αυτό το σπίτι, το οποίο ανήκει σε έναν άνθρωπο που μοναδική του προσδοκία είναι να αποκτήσει κάποιο αξίωμα. Ο ιδιοκτήτης ήταν ένας έμπορος υφασμάτων ο οποιος αν και πλούσιος δεν είχε αποκτήσει ποτέ στη ζωή του κάποιο αξίωμα.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, οι φίλοι του τον φώναζαν Κύριο Δήμαρχο ή κύριο υπουργό. Σε αυτό το σπίτι φέρεται πως τρελάθηκε όταν έχασε όλη του την περιουσία και εκεί τελικά πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ