2013-09-19 00:12:03
Φωτογραφία για Εργαζόμενες στο πρώην ΚΑΠΗ μαθαίνουν τέχνες σε άνεργες
Θα μπορούσαν να είναι και οι «αφανείς ηρωίδες» πίσω από τις υπηρεσίες του δημοσίου που πραγματικά δουλεύουν και προσπαθούν να βοηθήσουν, κι όχι απλά να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει μια κοινωνική λειτουργός, μια φυσικοθεραπεύτρια και μια νοσηλεύτρια - όλες εργαζόμενες στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας – Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ) Θερίσου, που πήραν μια παραδειγματική πρωτοβουλία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που συναναστρέφονται, κι ειδικά τις γυναίκες που έχουν πληγεί από την ανεργία και τις μειώσεις μισθών.

Και οι ίδιες εργαζόμενες είναι, με αυξημένο φόρτο εργασίας καθώς τα ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ εκτός από τη φροντίδα των ηλικιωμένων έχουν αναλάβει και τις υπηρεσίες της πρόνοιας από εισαγγελικές παραγγελίες μέχρι και τα πιο «απλά».

ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Θερίσου πρώην ΚΑΠΗ σαπούνια πλέξιμο μαθήματα Ο όγκος της δουλειάς όμως δεν τις εμποδίζει να λειτουργήσουν ομαδικά και με έμπνευση για να δώσουν κάποια διέξοδο στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.


Γι'αυτό και αποφάσισαν να παραδώσουν μαθήματα παρασκευής σαπουνιού για μπομπονιέρες αλλά και πλεξίματος!

«Το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου εξυπηρετεί τις ανάγκες όλη της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας. Κάθε ημέρα συναναστρεφόμαστε με πολλοί κόσμο και ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε κάποια μαθήματα για να δώσουμε μια διέξοδο. Να μάθουν, όσοι το επιθυμούν, κάτι διαφορετικό και, ποιός ξέρει, στο μέλλον μπορεί να κλείσουν και κάποια επαγγελματική συνεργασία» είπε στο MadeinCreta η υπεύθυνη του κέντρου κ. Βάλια Σαρακινάκη, τονίζοντας ότι στόχος της προσπάθειας είναι η ύπαρξη κινήτρων για την περαιτέρω δραστηριοποίησή των οικονομικά αδύναμων γυναικών.

Η ομάδα από άνεργες ή οικονομικά αδύναμες γυναίκες που θα εκπαιδευτεί στη δημιουργία φυσικού σαπουνιού, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν μπομπονιέρες, θα ξεκινήσει μαθήματα τον Οκτώβριο. Συντονίστριες της ομάδας θα είναι η κοινωνική λειτουργός και η νοσηλεύτρια του κέντρου.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ομάδα πλεκτικής που θα απευθύνεται σε όποιες γυναίκες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν πάνω στο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Θερίσου πρώην ΚΑΠΗ σαπούνια πλέξιμο μαθήματα αντικείμενο, παίρνοντας γνώσεις και ιδέες από τις παλαιότερες αλλά και από όσες νεότερες ενδιαφέρονται να παρέχουν τις δικές τους τεχνικές και δεξιότητες στη συγκεκριμένη ομάδα.

Για να υλοποιηθούν αυτά τα μαθήματα, απαραίτητα είναι και τα υλικά, για αυτό στο κέντρο γίνονται δεκτές προσφορές που έχουν σχέση με τα δυο μαθήματα.

Σε αυτή την ομάδα συντονίστριες θα είναι η κοινωνική λειτουργός, η νοσηλεύτρια και η φυσικοθεραπεύτρια του κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Ήδη λειτουργεί ομάδα γυμναστικής στο κέντρο με μεγάλη προσέλευση αλλά και ομάδα θεραπευτικής γυμναστικής. Μέσα στον Οκτώβριο, επίσης, θα ξεκινήσουν μαθήματα πρώτων βοηθειών από τη νοσηλεύτρια που θα απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό της τρίτης δημοτικής κοινότητας και θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει.

Στόχος όλων των ομάδων είναι η ενεργοποίηση, η συμμετοχή και η γνώση στο ανάλογο αντικείμενο και η περαιτέρω αξιοποίηση των γνώσεων που θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι για μελλοντική προσωπική τους εξέλιξη.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ