2013-09-19 01:01:08
Φωτογραφία για Σε 53 ημέρες ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών
Λιγότερες από 53 ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών που θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου μαζί με τους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ, καθώς και αυτούς των παιδιών και των Special Olympics Hellas που γίνονται στον τερματισμό και κατά μήκος της κλασικής διαδρομής.

Για το μεγάλο αυτό γεγονός ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στο New Hotel (Φιλελλήνων 16).

Ομιλητές εκτός από τους οικοδεσπότες, τον πρόεδρο και τον γ. γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κκ Κώστα Παναγόπουλο και Βασίλη Σεβαστή αλλά και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΜΑ Γιάννη Σταματόπουλο, θα είναι η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ και μεγάλου χορηγού του ΚΜΑ Κώστας Λουρόπουλος ενώ και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της πολιτειακής ηγεσίας του τόπου θα παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς..

Με την συνέντευξη αυτή, ουσιαστικά «ανοίγει» η αυλαία για τις εκδηλώσεις σην 31η διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ενός ποικιλόμορφου γεγονότος, από τα μεγαλύτερα της χώρας μας, που εκτός από την αθλητική υπόσταση έχει και πολιτιστικό, πολιτισμικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Χιλιάδες δρομείς του μαραθωνίου όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Ο στόχος των 10.000 δρομέων στο Μαραθώνιο δρόμο που έχει θέσει η Οργανωτική Επιτροπή του ΚΜΑ είναι βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί, ενώ η αύξηση των δρομέων από το εξωτερικό θα ξεπεράσει το 25%.

Θυμίζουμε ότι οι συμμετοχές για τους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ και το όριο των 16.000 δρομέων έχει ήδη συμπληρωθεί από τον Ιούλιο.

Τόσο όμως για τον Κλασικό Μαραθώνιο, όσο και για το δυναμικό βάδισμα, τις δυο αυτές μεγάλες προκλήσεις, υπάρχουν ακόμη θέσεις για όσους αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να τρέξουν τα 42.195μ.

Εκτός από την μεγάλη συμμετοχή που θα έχει φέτος, o 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών θα αποκτήσει και τη λάμψη που θα του δώσει η δημιουργία και καθιέρωση του βραβείου της AIMS για τον καλύτερο Μαραθωνοδρόμο στον κόσμο για το 2013.

Οργανωτική Επιτροπή, φορείς, κρατικοί και μη κυβερνητικοί, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου και ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος να στεφτεί από απόλυτη επιτυχία όπως έγινε και με τους προηγούμενους.

news.travelling.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ