2013-09-19 01:26:04
Φωτογραφία για Χαιρετισμός Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην εκδήλωση του ΟΟΣΑ
Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης για τα κοινωνικά προγράμματα στην Ελλάδα, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό τεράστιου κύρους που εδώ και δεκαετίες παρέχει πολύτιμη τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη στα κράτη-μέλη του αλλά και σε όσους τρίτους ζητήσουν τη βοήθεια του.

Κατά την παρέμβαση του, ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης κινήθηκε σε 3 άξονες:

Στις μεγάλες απαιτήσεις που δημιουργεί η εποχή των ανοιχτών αγορών όπου τα κράτη οι κυβερνήσεις αλλά και οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν απλοί θεατές των εξελίξεων. Σε αυτό το σημείο γίνεται καταλυτικός ο ρόλος που έρχεται να διαδραματίσει ο ΟΟΣΑ στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία καθώς παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε οι χώρες να συγκρίνουν μεταξύ τους τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, να βρίσκουν απαντήσεις στα κοινά προβλήματα, να προσδιορίσουν τις καλές πρακτικές και να συντονίζουν τις εσωτερικές με τις διεθνείς πολιτικές.


Στις πολύ σημαντικές αλλαγές που ήδη έχουν λάβει χώρα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης και ενοποίησης των μητρώων κοινωνικής ασφάλισης με το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ». Χάρη στο πρόγραμμα αυτό η πολιτεία μπορεί πλέον να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων, το ύψος των συντάξεων και τη μέση μηνιαία σύνταξη. Τέτοιες ολιτικές εντάσσονται στην κατεύθυνση που ο ίδιος ο ΟΟΣΑ υποδεικνύει στη μελέτη του για βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων και προώθηση της αναταλλαγής πληροφοριών στα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχος να πετύχουμε την ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής εξυγίανσης- ανάπτυξης – κοινωνικής ευημερίας και περιορισμού της φτώχειας.

Στην ανάγκη επικαιροποίησης κάποιων μοντέλων που έχουν συμπεριληφθεί στη μελέτη και αντλούν τις πληροφορίες τους από στοιχεία παλαιότερων ετών. Είναι προφανές πως από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί μεταβολές που πρέπει να ληφθούν υπόψη στην κοινωνική πολιτική, καθώς η κρίση βαθαίνει και επηρεάζει εντονότερα ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας που οδηγούνται κάτω από το όριο της φτώχειας. Και πρέπει να αναστρέψουμε την πορεία αυτή και να δώσουμε μια ανάσα σ’ αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.
pkokkoris.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ