2013-09-19 06:39:05
Φωτογραφία για Ανθρώπινα κουρέλια...
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Καθημερινά στη χώρα του ΠΟΤΕ συμβαίνουν γεγονότα από εκείνα που... τα Μ.Μ.Ε δεν ασχολούνται γιατί είναι λιγότερο σημαντικά (κατά την εκτίμηση τους) από τις «ειδήσεις» που προβάλλουν και έχουν ως θέμα το τι έκαναν οι διάφοροι και διάφορες της σόου μπιζ, η τα λεγόμενα στα πάνελ των διαφόρων μαϊντανών, πολιτικών και μη.

Όλα αυτά τα «ασήμαντα», είναι καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες φτώχειας, εξαθλίωσης, θανάτου, που έχουν άμεση σχέση με την «κρίση» που περνάμε, αλλά πάνω απ’ όλα, με τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, εκείνους που θέλουν να λέγονται «κυβέρνηση», που λέγονται «πολιτικοί καριέρας», και κάνουν πειράματα, παίζουν με τις ζωές και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.

Καταστάσεις που σκόπιμα θάβονται και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί ο λαός πρέπει να ζει στο σκοτάδι.

Είναι γεγονότα που έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, τους γείτονες, φίλους, και συγγενείς μας ακόμα, που από εκεί που κάποτε ήταν νοικοκυραίοι με τις δουλειές , τις επιχειρήσεις τους, έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής για εκείνους και τις οικογένειες τους, ξαφνικά βρέθηκαν στο πουθενά, βρέθηκαν άνεργοι, φτωχοί, εξαθλιωμένοι, χωρίς πλέον τη δυνατότητα να ζήσουν τις οικογένειες τους.


Πάρα πολλοί, πάνω στην απελπισία τους βλέποντας πως έχασαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, έθεσαν τέρμα στη ζωή τους.

Και όλοι αυτοί που αυτοκτόνησαν, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.

Για αυτούς, και για άλλους, δεν ήταν μόνο η οικονομική καταστροφή, ήταν και η διάλυση των οικογενειών τους.

Στην Ελλάδα του 2013, την Ελλάδα της Ευρώπης, ο κόσμος πειναει, τα παιδια πεινάμε, και οι πολιτικοί συνεχίζουν το παιχνίδι τους το καταστροφικό, με απώτερο στόχο την οριστική εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, πλην των φίλων τους, εκείνων που τους γλείφουν και τους στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο σε βάρος των πολλών.

Ας δούμε μια πρόσφατη «ασήμαντη» είδηση, από εκείνες δεν βλέπουν το φως της επικαιρότητας γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, φοβούνται την λαϊκή εξέγερση την οποία δεν θα την αποφύγουν κάποια στιγμή.

«Αμείωτα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τα προβλήματα για τους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας την ανεργία, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις στοιχειώδεις... υποχρεώσεις προς τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός 46χρονου συμπολίτη, που είναι άνεργος καταστηματάρχης εδώ και δύο περίπου χρόνια και που χθες το απόγευμα, μη έχοντας χρήματα για να αγοράσει τα απαραίτητα σχολικά είδη για να στείλει τα παιδί του στο σχολείο, αναγκάστηκε να κλέψει μαρκαδόρους αξίας 18 €, από πολυκατάστημα στο Βόλο.

Δυστυχώς, όμως, για εκείνον, οι υπάλληλοι του καταστήματος τον αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Για ορισμένους ανθρώπους, τα αυτονόητα, για τους υπόλοιπους, μοιάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια, που για να τα υπερπηδήσουν, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την «κουρελιασμένη» υπόληψή τους Το μόνο παρήγορο πάντως είναι ότι και η Δικαιοσύνη μερικές φορές δείχνει πιο ανθρώπινο πρόσωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 46χρονος άνεργος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος.»

Αυτό είναι ΕΝΑ από τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ περιστατικά που καθημερινά συμβαίνουν στη χώρα μας.

Άνθρωποι ξεπουλούν για ένα κομμάτι ψωμί περιουσιακά στοιχεία, είτε για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακα τους, είτε για να έχουν για λίγο καιρό φαί στο σπίτι , είτε …….

Και πάλι φέτος στα σχολεία θα έχουμε συσσίτια, τα ίδια φαινόμενα με πέρσι με παιδια να σωριάζονται κάτω από την εξάντληση…..

Και πάλι όλα αυτά θα μείνουν κρυφά, άσχετα με το αν θα επιχειρήσουν οι δάσκαλοι να τα βγάλουν στη δημοσιότητα.

Θα βγουν όπως πέρσι δυο τρία γεγονότα, και θα θαφτούν χιλιάδες άλλα.

Ανίκανοι, γεμίσατε μια χώρα με ανθρωπινά κουρέλια, και έχετε το θράσος να εμφανίζεστε δημόσια αντί να σκάψετε έναν λάκκο και να κρυφτείτε εκεί μέσα.

Έχετε το θράσος να κοροϊδεύετε τον κόσμο δίνοντας του ψεύτικες ελπίδες ενώ του κομματιάζετε τη ζωή, όπως και την πατρίδα, και τα ιδανικά του, ΕΣΕΙΣ που το μόνο σας ιδανικό είναι η πολιτική καρέκλα και τίποτα άλλο.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρείτε εσείς;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ