2013-09-19 06:18:06
Φωτογραφία για Αυστρία: Ύποπτος και για άλλα εγκλήματα ο δολοφόνος
Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία σε ένα υπόγειο τα οποία δείχνουν ότι ο αυστριακός κυνηγός που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενδέχεται να έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το πτώμα του ενόπλου βρέθηκε να καίγεται στο υπόγειο του σπιτιού του γύρω στα μεσάνυχτα, όταν μια ειδική μονάδα της αστυνομίας εισέβαλε στο αγρόκτημά του στο Γκροσπρίλ για να βάλει τέλος σε μια αντιπαράθεση που διήρκεσε μια ημέρα και στην οποία συμμετείχαν άρματα μάχης και ελικόπτερα του στρατού.

Η Αυστρία είναι συγκλονισμένη από την αιματοχυσία. «Η αιματηρή σφαγή του λαθροκυνηγού», είναι ο τίτλος της λαϊκής εφημερίδας «Οστεράιχ», ενώ η εφημερίδα «Χόιτε» που διανέμεται δωρεάν αφιερώνει την πρώτη σελίδα της στα θύματα του κυνηγού: «Τέσσερις νεκροί και 6 παιδιά ορφανά». «Ο αιματηρός εφιάλτης μοιάζει με σενάριο φιλμ νουάρ», γράφει επίσης η εφημερίδα «Κρόνεν-Τσάιτουνγκ», ενώ η «Κούριερ» κάνει λόγο για τραγωδία.


Χθες οι βουλευτές τήρησαν στο κοινοβούλιο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. «Αυτά τα δραματικά γεγονότα είναι μοναδικά στην ιστορία της αυστριακής αστυνομίας», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Ο ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου χθες, Τρίτη, το πρωί, για να αποφύγει τη σύλληψη σε ένα δάσος επειδή κυνηγούσε παρανόμως ελάφια. Ένας τρίτος αστυνομικός απήχθη από τον ένοπλο και βρέθηκε αργότερα νεκρός.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν έκαναν γνωστό τι είδους επιπλέον εγκλήματα μπορεί να έχει διαπράξει αυτός ο 55χρονος άνδρας. Έρευνες διεξάγονται επίσης για το αν ο ένοπλος ήταν ο ίδιος άνθρωπος που το 2011 είχε επιτεθεί σ' έναν άλλο κυνηγό με μαχαίρι.

«Υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι ήταν αυτός», δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μιχαέλα Σνελ για τον Αλόις Χ., όπως αναφέρεται ο ένοπλος βάσει της αυστριακής νομοθεσίας περί ιδιωτικότητας. Μετά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, ο Χ. οχυρώθηκε στο αγρόκτημά του, σε απόσταση 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Βιένης, στους πρόποδες των Άλπεων.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν το βράδυ στο αγρόκτημα και ερεύνησαν το μεγάλο κτίριο για να εντοπίσουν τον ένοπλο. Το καιόμενο πτώμα που βρέθηκε είναι πιθανότατα του Αλόις Χ. όμως η τελική απόδειξη θα υπάρξει μόνον αφού γίνουν τεστ DNA, δήλωσε η Σνελ.

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν στον τομέα της υλοτομίας, ζούσε προφανώς διπλή ζωή ως κυνηγός με άδεια, αλλά και λαθροθήρας, σύμφωνα με ένα φίλο του, ο οποίος του μίλησε στο τηλέφωνο στη διάρκεια της αντιπαράθεσης με την αστυνομία.

«Πριν από λίγες εβδομάδες, άρχισε να λέει πως έχει προβλήματα και πως υπάρχει και μια δεύτερη πλευρά στην προσωπικότητά του», δήλωσε στην εφημερίδα «Κούριερ» ο Χέρμπερτ Χουτάνσι, φίλος του Χ. Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο Χ. παραδέχθηκε πως ήταν ο λαθροκυνηγός που σκότωσε 8 αρσενικά ελάφια τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Τα ζώα είχαν βρεθεί αποκεφαλισμένα, πιθανόν επειδή ο Χ. ήθελε να κρατήσει μόνο τα κεφάλια τους ως τρόπαια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ