2013-09-19 06:33:05
Φωτογραφία για Ο αντίκτυπος των γερμανικών εκλογών
Στη θέση ότι οι γερμανικές εκλογές αφορούν την Ελλάδα, αλλά λιγότερο απ' όσο ίσως νομίζουμε, συμφώνησαν οι... συνομιλητές στην εκδήλωση, με τίτλο «Ο αντίκτυπος των γερμανικών εκλογών», που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέφερε πως πεποίθηση του είναι πως οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης στη Γερμανία, δεν θα σημάνει σημαντική αλλαγή πολιτικής, αν και σημείωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις, σε ό,τι αφορά τις θέσεις των γερμανικών κομμάτων για το ελληνικό ζήτημα.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο ευκαιρία.

Όπως εξήγησε, το μέγεθος της Ελλάδας (όσον αφορά την οικονομία) επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να θεμελιώσει, μέσω αυτής, τις νέες πολιτικές της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε πως «μην περιμένουμε τη λύση στο πρόβλημα μας να τη δώσουν οι Γερμανοί
. Μόνοι μας πρέπει να λύσουμε τα θέματα μας». Όπως σημείωσε, «χρειάζεται μία διαφορετική Ευρώπη, καθώς μία Ευρώπη - λογιστήριο δεν μπορεί να εμπνεύσει. Πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά, αν δεν θέλουμε άνοδο του αντιευρωπαϊσμού». Επιπλέον, επεσήμανε πως η Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να λειτουργεί με τρόπο που θα κερδίζει μόνο η Γερμανία.

Σχετικά με πιθανούς συνδυασμούς για μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τις γερμανικές εκλογές, ο κ. Παπαδημουλης δήλωσε πως προτιμά αυτόν μεταξύ Σοσιαλιστών (SPD), Πρασίνων και Αριστεράς (Die Linke), σενάριο, που όπως είπε, είναι ενδεχόμενο, αλλά όχι πολύ πιθανόν. Πιθανότερο, όπως ανέφερε, είναι να προκύψει μία κυβέρνηση του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού, Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Σοσιαλιστών (SPD).

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι στη Γερμανία υπάρχει μία κουλτούρα συνεργασιών και παρότρυνε την αξιωματική αντιπολίτευση να το μελετήσει αυτό, εφόσον είναι ενδεχόμενο οι επόμενες εκλογές να την αναδείξουν σε πρώτο κόμμα και να σχηματίσει κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τα γερμανικά κόμματα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πως «απευθύνονται στους Γερμανούς πολίτες και σχετικά με την Ελλάδα λαϊκίζουν, καθώς ξέρουν ότι από αυτήν την κρίση ο Γερμανός πολίτης δεν έχει χάσει».

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε πως «οι γερμανικές εκλογές αφορούν την Ελλάδα, αλλά λιγότερο απ' όσο νομίζουμε. Γιατί, τελικά, εμείς θα αποφασίσουμε για το πως θα ξεφύγουμε απ΄ αυτήν τη δοκιμασία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανθρώπινα κουρέλια...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανθρώπινα κουρέλια...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ