2013-09-19 10:05:05
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Tι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρόμος για τα χειρότερα!

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που ο τρόμος για τα χειρότερα πλανάται πάνω από την ελληνική κοινωνία, με αφορμή την προχθεσινή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν να... ομφαλοσκοπούν, μη συνειδητοποιώντας ότι το φιτίλι ήδη έχει ανάψη, δημιουργώντας σκηνικό εμφυλίου".

ΕΘΝΟΣ: Αντισταθείτε. Το τέρας του ναζισμού σκοτώνει

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με οδυνηρό τρόπο αφυπνίζεται ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος. Συνταράσσεται η κοινή γνώμη από τη στυγνή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φυσσα στο Κερατσίνι. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατάφερε τις φονικές μαχαιριές στην καρδιά του νεαρού μουσικού, ανήκει στη Χρυσή Αυγή και έδρασε κατά το πρότυπο των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πανέλληνες του Μυστρά κατά Χρυσής Αυγής!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πως ο Μιχαλολιάκος «κατάφερε» να στιγματίσει τον Ελληνα Πατριώτη. Η οδηγήτρια ηγήτορας των μυστικών μαχητών και η ηγήτορας των πανελληνων του Μυστρά ειναι το ίδιο «πρόσωπο»;"


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Ελλάδα στην πόρτα του φρενοκομείου

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να συγκροτήσουν μέτωπο απέναντι σε όσους επενδύουν στο χάους και την ωμή βία. Η κοινωνία χρειάζεται οξυγόνο και η οικονομία αλλαγή πολιτικής πριν να είναι αργά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«οι πιο πολλοί από αυτούς που δεν κοιμούνται, είναι φοβισμένοι», έλεγε σε μια από τις συνεντεύξεις του στο μπλογκ hiphop4elements λίγα χρόνια πριν, ο Παύλος Φύσσας ή Killan P, όπως ήταν γνωστός στη χιπ χοπ σκηνή. Μεγαλωμένος στις εργατικές συνοικίες του Πειραιά, ο Παύλος μόνο φοβισμένος δεν ήταν. Γνώρισε το χιπ χοπ μέσα από τις δουλειές σκληροπυρηνικών συγκροτημάτων με ξεκάθαρη πολιτική στάση, όπως οι Public Enemy και οι Niggaz with Attitude και παραγωγών που άλλαξαν την πορεία του χιπ χοπ, όπως ο Dr Dre, και τον γοήτευσε η αμεσότητά του, όπως έλεγε".

ΕΣΤΙΑ: Επαχθέστατος ο νέος φόρος

Η εφημερίδα τονίζει "ο ΕΝΦΑ λοιπόν τι είναι; Η Κυβέρνησις μας λέει ότι δεν είναι φόρος περιουσίας, αλλά φόρος κατοχής. Αραγε τί σημαίνει αυτό και πώς εξηγείται; Διότι αν κρίνουμε από τους φημολογούμενος συντελεστές, θα πρόκειται για φόρο επαχθέστατο και εξ ίσου σοσιαλιστικό με τους προηγούμενους".

Η ΑΥΓΗ: Μαχαιριές στη Δημοκρατία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δολοφονία σε ενέδρα του 34χρονου αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από στέλεχος της συμμορίας Χρυσή Αυγή δείχνει το μέγεθος της απειλής του νεοναζισμού για τη Δημοκρατία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σιγά μη φοβηθούμε

Η εφημερίδα υποστηρίζει "«για όσους με πρόδωσαν με πίσω μαχαιριές, θέλω να ξέρουν ότι σιγά μην κλάψω (...) Να'ρθούνε να με βρουν στην κορυφή ψηλά, τους περιμένω και σιγά μη φοβηθώ», τραγουδούσε ο 34χρονος Παυλος Φύσσας, διασκευάζοντας το διάσημο τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα. Η εν ψυχρώ δολοφονία του από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση δεκάδων νεοναζί, ξύπνησε μνήμες εμφυλίου κι έβγαλε χιλιάδες αντιφασίστες -ανεξαρτήτως παρατάξεων- στους δρόμους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δολοφονία - σοκ από νεοναζί

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η δολοφονία του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα, προχθές τα μεσάνυχτα στο Κερατσίνι, από 45χρονο οπαδό της Χρυσής Αυγής. Είναι το πρώτο περιστατικό που συνδέει άμεσα εν ψυχρώ δολοφονία πολίτη με τον ακροδεξιό χώρο".

Ο ΛΟΓΟΣ: Η μισαλλοδοξία σκοτώνει. Πολιτικό έγκλημα με θύμα τον Παύλο Φύσσα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το θέμα της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι κυριάρχησε, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη τονίστηκε πως αυτό που έχει σημασία είναι να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι πράξεις βίας που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δολοφόνοι χρυσαυγίτες από το λαό θα τη βρείτε"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ενέδρα θανάτου έστησαν χτες βράδυ χρυσαυγίτες σε παρέα νεολαίων στο Κερατσίνι, τραυματίζοντας θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα, γνωστό μεταξύ άλλων στην περιοχή για τα τραγούδια και τη δράση του ενάντια στη φασιστική οργάνωση".

ΤΑ ΝΕΑ: Ως εδώ! Σοκ από το έγκλημα της Χρυσής Αυγής

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ στην ελληνική κοινωνία προκαλεί η δολοφονία του - ενταγμένου στην Αριστερά - 34χρονου Παύλου Φυσσα έπειτα από ενέδρα που του έστησαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανήγγειλε την αναθεώρηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα για τις εγκληματικές οργανώσεις".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ναζιστική επιδρομή

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο πολιτικά αφελείς δεν μπορούσαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να μην μπορούν) να δουν την τραγική κατάληξη της έπαρσης του νεοελληνικού ναζιστικού μορφώματος. Η χθεσινή δολοφονία είναι -δυστυχώς- μια αιματηρή κλιμάκωση στη στρατηγική της έντασης, στην οποία οι χρυσαυγίτες επενδύουν τα πάντα. Ο φόβος και η βία είναι, προφανώς, ο μόνος δρόμος που έχουν και μπορούν να ακολουθήσουν. Πρόκειται για έναν φόβο που μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος στις κυβερνήσεις των μνημονίων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κατακραυγή για το πρώτο αίμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σήμα αισιοδοξίας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σταθερά σε τροχιά μηδενισμού του κινείται το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών με κινητήρια δύναμη τις τουριστικές εισπράξεις, καθώς στο επτάμηνο περιορίστηκε σε μόλις 156 εκατ. ευρώ!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οξυνση και αναταραχή απομακρύνουν τα μέτρα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο συνδυασμός της όξυνσης του πολιτικού κλίματος, με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και την κοινωνική αναταραχή στην οποία βρίσκεται η χώρα οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να επιμείνει στη σκλήρυνση της διαπραγματευτικής της τακτικής στις επικείμενες συζητήσεις με την τρόικα, με άξονα την «κόκκινη γραμμή» ότι δεν τίθεται θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ